2016. július 30., szombat

5 EGYSZERŰ GYAKORLAT A POZITÍVABB SZEMLÉLETÉRT

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Ur Anita
2016.07.30.


Válts nézőpontot, szemléld másként magadat és a veled történt eseményeket! Könnyű ezt mondani... de hogyan hangoljuk magunkat a mindennapokban is pozitívabb szemléletre? 5 mindennapokban is használható (és rendszeresen alkalmazva eredményt hozó) gyakorlati ötlet következik.
 
Egyáltalán mi az, hogy pozitív gondolkodás? Miért és hogyan érdemes átállítanunk magunkat egy derűsebb, pozitívabb szemléletre?
 
Nemrég hallottam nyilatkozni egy szakértőt, aki azt állította, hogy a pozitív gondolkodás egy lyukas garast sem ér, egyben lesajnálta és holmi passzív és a való életben sikertelen teszetosza álmodozónak minősítette azokat, akik figyelnek az élet pozitív oldalára és így próbálnak élni. Tulajdonképpen egyfajta életképtelen lúzerségnek állította be az egészet: „az élet kemény, tudni kell harcolni, nem pedig álmodozni.” Igen, harcolni valóban tudni kell, (hosszan és a valóságtól elrugaszkodva) álmodozni pedig nem feltétlenül célravezető, de megálmodni és megfogalmazni, mit szeretnénk, hinni a sikerében és tenni érte – ennek szerintem nagyon is van értelme...
 
...Az életünk nagyrészt hétköznapokból áll, de a pozitív gondolkodás ezen a napi fókuszú szemléleten túl azt is jelenti, hogy globálisan pozitívan szemléljük a saját helyünket és szerepünket a világban, hogy tudjuk: vannak választási lehetőségeink és képesek vagyunk a vágyainkért tenni. Tehát a pozitív gondolkodás nem csodaszer, de egy rendkívül hatásos út a boldogabb, elégedettebb élethez.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.