2016. július 15., péntek

A HIRTELEN HÁZIŐRIZETBE KERÜLT VIZOVICZKI BEVÉDI ROGÁNT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.15.


Ezekről ne maradj le!
 
A hirtelen házi őrizetbe került Vizovicki bevédi Rogánt (444)
 
Hiába kapott a cég milliós bírságokat, tovább ömlik a szennyvíz a Tiszába (Átlátszó)
 
Indul a kereskedőházi biznisz, összesen kb. hatmilliárdból (MNO)
 
Ha van 3 perced:
 
A hirtelen házi őrizetbe került Vizovicki bevédi Rogánt
Vizovicki 4 éve ült előzetesben, rendszeresen próbált alkut kötni, hogy házi őrizetbe kerülhessen. Ilyenkor arra tett ajánlatot, hogy a 2002-2010 közötti politikai kapcsolatairól beszél. Eddig szó sem volt a hazaengedéséről. Portik vallomása és egy volt beosztottjának Rogánnal kapcsolatos kijelentései után – immár otthonról –, azt üzente, nem ismeri Rogánt.
(444)

Hiába kapott a cég milliós bírságokat, tovább ömlik a szennyvíz a Tiszába
Vásárosnaménynál minimum hónapok óta engednek át 3-4-szer annyi vizet a tisztító medencén, mint amennyit lehetne. A telepet vezető cégnek az elmúlt években meggyűlt a baja a hatóságokkal: annyi bírságot kaptak már, hogy abból akár el is végezhették volna a szükséges javításokat. Az iszap elszállítására vonatkozó szerződést nem tudtak bemutatni, az iszap valahogy mégis eltűnik a telephelyről.
(Átlátszó)

Indul a kereskedőházi biznisz, összesen kb. hatmilliárdból
A külügyhöz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) majdnem hatmilliárd forintot költ arra, hogy új külföldi irodákat létesítsen. Az üzemeltetésre kiírt közbeszerzés nyertesei között akadnak ismerős nevek. Felbukkan az előző kormány fejlesztési miniszterének, Fellegi Tamásnak a cége, de a Tiborczékhoz is kötődő Adnan Polat is . A kínai irodák nyitásával megbízott cégek pedig két héttel a pályázati kiírás előtt kötöttek stratégiai megállapodást az MNKH-val.
(MNO)
 
Az RMDSZ nem válaszolt az adatigénylésre, jön a per
Az RMDSZ az elmúlt hat évben kb. 28 millió eurós összeget kapott a román kormánytól az erdélyi magyarság számára. Az Átlátszó Erdély megpróbált utánajárni az összeg felhasználásának, de az derült ki, hogy még a román kormány felé is csak meglehetősen vázlatos beszámolókat küldenek.  Az elnök szerint egyébként nem is kötelesek válaszolni a hozzájuk beadott adatigénylésre. Ezt azonban most már a bíróság fogja eldönteni.  
(Átlátszó Erdély)
 
Nemcsak Vaszily Miklóst hallgatták le az MTVA-nál
Márciusban egy véletlennek köszönhetően találták meg a lehallgató-készüléket Vaszily Miklós vezérigazgató irodájában. A rendőrség tiltott adatgyűjtés gyanúja miatt kezdett nyomozni, emiatt szinte kizárható, hogy a megfigyelés titkosszolgálati megrendelésre történt volna. Most kiderült, hogy az MTVA többi vezetőjét is megfigyelték. A jelek arra mutatnak, hogy a megrendelőnek belsősnek kellett lennie.
(444)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.