2016. július 18., hétfő

A KORMÁNYT 2018-BAN LE KELL VÁLTANI

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.07.17.


Lángba borult Törökország és a Rákóczi út. Égett Király Gábor is.
 
Törökvész
 
Péntek éjjel sikertelen puccskísérletet hajtottak végre Törökországban. A vezérkari főnököt is túszul ejtették. A megkísérelt katonai hatalomátvétel során összesen mintegy 250 ember halt meg és több mint 1400-an megsebesültek. Ankara szerint a történtek mögött a hadseregben is kiépült „párhuzamos struktúra” húzódik meg. Erdoğan szombaton hívei előtt kijelentette, hogy parlamenti vita tárgya lehet a halálbüntetés újbóli bevezetése a meghiúsult puccskísérlet nyomán. A török vezetés szerint a puccs mögött Fethullah Gülen emigrációban élő hitszónok, illetve az Egyesült Államok áll.
 
A 444.hu összefoglalójában azt írja, hogy szombaton ezrek vonultak fel az Ankara központjában lévő Kizilay téren is, ahol elsősorban puccsellenes jelszavakat kiáltoztak. A teret lezárták a forgalom elől. Az ország parlamentjének épülete előtt a tüntetők a halálbüntetés visszaállítását követelték. A CNN Türk televízió híradása szerint az utcára vonulók olyan jelszavakat skandáltak, hogy „Kivégzéseket és halálos ítéleteket követelünk!”. Szavaikat Recep Tayyip Erdoğan államfőhöz intézve így kiáltoztak: „Ha azt mondod, üssünk, ütünk, ha azt mondod, öljünk, ölünk!”
 
Szombaton Isztambulban lefegyverzett katonákat lincseltek meg, az Egyesült Államok arra kérte a török vezetést, hogy az államcsínykísérlettel kapcsolatos vizsgálatai során tanúsítson önmérsékletet, és tartsa tiszteletben a jogállami normákat...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.