2016. július 11., hétfő

A "ROHADT NEHÉZ" THERESA MAY LESZ AZ EURÓPAI-UNIÓN KÍVÜLI EGYESÜLT KIRÁLYSÁG ÚJ MINISZTERELNÖKE

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: KMH
2016.07.11.


Napokon belül – de akár még a mai nap folyamán – adhatja át David Cameron leköszönő brit kormányfő a miniszterelnökséget az 59 éves Theresa May-nek, miután egyetlen ellenfele – Andrea Leadsom – visszavonult a jelöléstől. (Leadsom támogatottsága a konzervatív párt frakcióján belül pusztán 25 százalékos volt, amivel szinte biztosan esélytelenül indult volna.)  A kanadai The Globe and Mail riportja szerint, May egy “rohadt nehéz nőnek” nevezte önmagát, aki nem bírja a lezser csevegést és egyben simán felveszi a kesztyűt ellenfeleivel szemben. Úgy látszik, hogy önironiájaval és humorérzékkel azért rendelkezik az új kormányfő.

Theresa May immár hat éve belügyminiszter Cameron konzervatív kabinetjében. Az elmúlt hetek EU-népszavazás kampányában alig szólalt fel, de egy-egy alkalommal óvatosan utalt arra, hogy ő az Európai Uniós tagságot támogatja. Ugyanakkor nem kérdés, hogy komolyan veszi és elismeri a Brexit-es eredményt és már többször hangsúlyozta, hogy most már nincsen visszaút. Ha tetszik, ha nem: végig kell vinni az Egyesült Királyság elszakadását. Egyes elemzők szerint azonban inkább Theresa May-jel tárgyalnak szívesen az elszakadás menetéről és a teendőkről az Európai Unióban, mivel jóval kiszámíthatóbb és szalonképesebb mint három korábbi Brexites ellenfele, nevezetesen Boris Johnson, Michael Gove vagy éppen Andrea Leadsom.

Ugyanakkor May – nevetve – a következőket mondta:

“Én egy rohadt nehéz nő vagyok és a következő férfi, aki ezt meg fogja tapasztalni az nem más, mint Jean-Claude Juncker.” Juncker az Európai Bizottság elnöke...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.