2016. július 8., péntek

A SZEGÉNY LÁZÁR

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.07.08.


Kezdjük a bonyolultabbal: rövidesen két kormány lesz, és majd játszik egymással. De ez a két kormány tulajdonképpen egy, csak néha meghasad, mint a tudat, aztán egyesül, gomolyog egy kicsit, mennydörög, villámlik, határoz, újra meghasad… hogy is lesz ez? Úgy lesz, hogy egy a kormány, de kettős a természete: stratégiai és gazdasági kabinetre oszlik, az egyiket Lázár János, a másikat Varga Mihály vezeti majd, és fölöttük trónol a Rogán Antal vezette Miniszterelnökség, mint a Szentélek.

A magyar kormány feltalálta a Szentháromságot, és a kormányzás hármas, isteni természetét.

Ez haladás, most már csak a nyilvános gyónást kéne feltalálja, mert az érdekes volna, de erről még nincsenek hírek, talán a legközelebbi zsinaton felvetik majd.

Tulajdonképpen a két kabinetnek az lenne a célja, hogy a szakpolitikai döntéseket ezeknek az ülésein tisztázzák, ne rabolják velük a nem illetékes miniszterek és egyéb hátramozdítók idejét az effektív kormányüléseken, ahol jelen van a teljes Szentháromság. Tehát adminisztratív, munkaszervezési dologról van szó, bár érdekes az indoklása. Lázár szerint ugyanis hatéves kormányzati munkát összegez a kormány idén nyáron, ezért is szükséges a kabinetrendszer kialakítása. Én a magam részéről felajánlom, hogy minden kabinetrendszer és egyéb lekváros pampuska nélkül összegzem a hatéves kormányzati munkát egy mondatban, ha nem is lesz túl hízelgő az a mondat – de önöknek, uraim, csakis méltányos összegért, kérem, önöknek nincs társadalmi munka. Esetleg várják meg vele a legközelebbi kommunista szombatot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.