2016. július 7., csütörtök

AZ EURÓPAI UNIÓ MI IS VAGYUNK - MAGYARORSZÁG EGYENJOGÚ ÉS EGYENRANGÚ TAGJA AZ UNIÓNAK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2016.07.06.


„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés jóváhagyása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő, kötelező betelepítését?”

Erre a látszólag egyszerű kérdésre vár választ Magyarország népétől jelenlegi kormánya október 2-án.

Pedig ebben a 18, egymás után rakott szóban egy egész világlátás van, nem is annyira elrejtve. Azt sugallja: van egyszer egy Európai Unió, meg van az Országgyűlés (nyilván a magyar), amelyeknek csak valamilyen alá-fölé rendeltségi viszonya van egymáshoz. Azt mutatja: megfogalmazói kizárólag úr-szolga, fölöttes-alantas felosztásban tudják értelmezni a világot. Ha hallottak is harangozni valamit egyenjogú és egyenrangú felek érdekeken és kölcsönös engedményeken alapuló együttműködéséről, azt jobb esetben valamiféle elvont dolognak tartják, amiről néha beszél ugyan az ember. Ahogy a teljes gőzzel rákapcsolt propagandából látszik, a kormány a rosszabb esetet választotta.

Miközben azt harsogja, hogy gyáva, szolga népnek nincs hazája, a fenti kérdéssel (is) belenyomja a magyar népet az alárendelt, szolga szerepébe. Ismerős, kétfenekű duma, mégcsak nem is a jelenlegi első szolga écesz-géberei találták ki: Évszázadok óta hülyítik ezzel emberek millióit szerte a világon, amikor arra van szükség, hogy párszázezren, akár az életük árán is kikaparják a gesztenyét.

Holott az Európai Unió mi is vagyunk. Egyenjogú és egyenrangú tagjai, társai más európai országoknak, amelyek önként vállalták, hogy az országhatárokat nem tisztelő régi és újkeletű problémák megoldására közösen keressenek választ. A jelenlegi magyar kormánynak nem mentsége, hogy a Lajtán túl is erősödik a hangjuk a szolgák vezéreinek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.