2016. július 3., vasárnap

BÚCSÚLEVÉL LÁZÁR JÁNOSNAK

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.07.03.

 
Lassanként eljön a búcsúzás ideje, János. Azt mondtad, hogy szíved szerint elhagynád az Európai Uniót. Biztosan jól meggondoltad, hiszen ismerünk benneteket, tudjuk, semmit sem tesztek meggondolatlanul. Sok hülyeséget csináltatok az elmúlt hat évben, de előtte azt is mind jól végiggondoltátok. És bizonyára B tervetek is van már: ha majd eljön a kilépés ideje, már tudjátok, hogy honnan fogtok lopni.
 
Megértelek János, az unió erre használatos készletei fogyóban, új vadászterület kell. Olyan, ahol van folyó, a földje jó, s legelőin fű kövér.
 
Ilyenkor azt szokás mondani, hogy jó volt veletek, János. Az udvariasság ezt kívánná, de ez nem lenne igaz, Inkább, hasznosnak mondanám a veletek eltöltött időt. Sokat tanultunk tőletek, és sok mindenre megtaníthatjuk gyerekeinket, születendő unokáinkat: ne ilyenek legyetek!
 
Tanultunk szociális érzékenységet: akinek semmije sincs, az annyit is ér. Te mondtad ezt, János néhány évvel ezelőtt, és azóta fényesen bizonyítottátok, hogy nem a levegőbe beszéltek.
 
Tanultunk bátorságot is, hiszen, ugyancsak évekkel ezelőtt, te nevezted Csányi Sándort Magyarország elsőszámú uzsorásának. Nem hirtelen felindulásból mondtad mindezt, hanem, mint az óvodában, ezúttal is úgy kezdődött, hogy valaki visszaütött: előbb Csányi mondta rólad, nem kevés gúnnyal a hangjában, hogy milyen szépen kitaláltad ezt a trafiktörvényt.
 
Tőled tudjuk azt is, hogyan kell használni a lézerblokkolót - innen a ragadványneved: Lézer János – és azt is megtanultuk, hogy a jó magyar ember fácánra vadászik. Nem szoknyákra, bár egy időben ez is elterjedt rólad, londoni utazásod alkalmával. Tudod, amikor azt az emlékezetes kétmilliós hotelszámlát csináltad, máig nem tudni, milyen fontos ügyben...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.