2016. július 8., péntek

EGY ORSZÁG KÉT KORMÁNNYAL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.08.


Az egyik a Rendes, a másik a Mihály, párban talán szántani is lehet majd velük...
Legalábbis ebben reménykedhet Orbán, aki felettébb unja már a melót, amit nem is csodálunk.
Itt lop immár évtizedek óta, mint a gép, és még mindig napi ügyekkel kell bíbelődnie - ilyen a világon sincs.
És akkor még ott vannak a királyi birtok bajai, a folyvást lebukó jószágkormányzó, a még lopni is tehetségtelen beosztottak, a külvilág kiszámíthatatlansága, meg egyes, a piaci légy szemtelenségével kötekedő ellenzéki politikusok.
És Gyurcsány, aki nem hajlandó összeroskadni, ott főzi a madártejet Kötcsén és pikirt megjegyzéseket tesz, ahelyett, hogy örülne, hogy még él.
Hiába, a királyság se fenékig királyság.
Böskének se lehet a királynősködés egy folyamatos méznyalogatás Angliában, de hol van az egy balkáni vajdaságban frissen megalapított dinasztia gondjaihoz képest - a kanyarban sincs!
És még mindig csak egy gyerek áll sajátlábon, holott annyian vannak, mint a csicsikomok, a hercig herceg meg máris szalajt, habár a nyelvét még képes a szájában tárolni.
A trónörökösnő éppen dinasztikus kötelezettségeinek tesz eleget, gondterhelt apja alig várja már, hogy legalább a turisztikai ágazatot átvegye.
Egy gonddal kevesebb lenne, mert így maholnap a városnéző buszok üzemeltetői egymás elgázolásával lesznek elfoglalva a turisták furikázása helyett.

Ez az egész olyan, mint amikor a csőtörésre szorított tenyérrel várja az ember a vízvezetékszerelőt, ha elengedem, elönt az ár és akár bele is fulladhatok.
És az emberi irigység, a telhetetlenség, hogy mindegyik derékig kotorna a pénzesládikóban, ilyen bizonytalan időkben, amikor minden megtörténhet, meg mindennek az ellenkezője is.
Kiben lehet megbízni manapság?
Megmondom az őszintét: senkiben!
Nem elég, hogy az ember egyiknek-másiknak a derekáig ér, de még ambíciózusak is, a trónt nézegetik és közben csorog a nyáluk, elképzelik magukat királynak, némelyik már azt hiszi, hogy önálló akarata is van, hát ilyenkor az ember megvillantja uralkodói képességeit: Divide & Impera, ketté kell vágni őket...


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.