2016. július 28., csütörtök

EGYRE TÖBB BŰNÖZŐT HOZNAK KAPCSOLATBA ROGÁNNAL

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.07.27.



A Paks II projektben 1,6 millió forint az átlagbér, ősszel pedig Brüsszel is rábólinthat a beruházásra. Adócsalóként újrázna Gyömrő volt polgármestere, a közmunkásokat besoroznák, Rogán körül egyre több bűnöző tűnik fel, de az ügyészséget ez nem érdekli.
                                                                                                                                                                            
Bűnözők is fizettek Rogán ügyvédjének a letelepedésért

Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje több mint ötmilliárd forintot kereshetett a letelepedési kötvényeken, amelyekből bűnözők is vásároltak –
tudta meg a Magyar Nemzet.
A lap szerint a bevándorlási hivatal ellenőrzi ugyan a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek előéletét, de ennek ellenére bűnözők is kaphatnak letelepedési engedélyt. A vásárláshoz ugyan szükség van erkölcsi bizonyítványra, ám ezt többen is úgy játszották ki, hogy adóparadicsomként számon tartott államba jelentkeztek át, és az onnan kapott erkölcsi bizonyítványt adták be a magyar hatóságoknak.


Kosik Kristóf ügyvédi irodája ötezer eurót (mintegy másfél millió forint) kap minden eladott kötvény után, mivel a szabályozás szerint a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg azzal, hogy az elkészült letelepedési kötvényeket átvegyék. A lap azt írja, hogy a program indulása óta eddig összesen 3647 kötvényt adtak el, ami alapján 5,6 milliárd jutott Kosikhoz. Kosik korábban dolgozott a Fidesz parlamenti frakciójának és a főváros V. kerületének (Rogán frakcióvezetősége, illetve polgármestersége idején), valamint Habony Árpádnak is. Az ügyvéd legutóbb akkor került be a hírekbe, mikor Tarlós István megtiltotta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. szerződést kössön a Kosik Ügyvédi Irodával.
A lap arról is ír, hogy az értékesítésben szintén részt vevő offshore hátterű cégek eddig 84–101 milliárd forint körüli összeget kerestek a Rogán ötlete alapján létrehozott letelepedési kötvényeken...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.