2016. július 28., csütörtök

A MAGYAROK SZAVAZATAITÓL MENTS MEG, URAM, MINKET!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.07.28.


Megint szavazhatnak a magyarok, ezúttal arra, hogy Király Gábor védése volt-e az év védése. Szép védés volt, de voltak más szép védések is, ebben nem szeretnénk most igazságot tenni. Valószínűleg nem is lehet. Minden ilyen szavazás szubjektív.
 
De akik kiírják ezeket a szavazásokat, abban a tévhitben vannak, hogy nemzetiségtől függetlenül minden szurkoló arra a védésre szavaz, amelyik neki legjobban tetszik. Nem arra, amitől a kisebbrendűségi komplexusban szenvedő, de nagyravágyó nemzetállama számára dicsőséget szerez.
 
Alapvetően ez egy játék, de a kis nacionalista országoknak, amelyeknek mindig meg kell mutatniuk, hogy ők a legjobbak, vérre megy. Beindul a szavazógépezet, mert meg kell mutatni, hogy a magyaroknál nincsen jobb. Nem azért szavaznak Királyra, mert Király védése volt a legjobb, hanem azért, mert Király a magyar. Ez főleg akkor suttyóság, ha éppen Király enélkül is a legjobb lenne. Ha elég lenne csak a védésre szavazni. De ilyenkor beindul a "nemzeti érzelmű" szavazás, aki magyar, az szavaz.
 
Riasztani kell a rokont, a nagymamát, aki még futballmeccset sem látott, mert a magyar dicsőség forog kockán.
 
A szavazásra még a maradék eszüket elvesztő, és a Fradi B-közép kopaszainak szintjére süllyedt újságok is buzdítanak, mintha a magyarkodó szavazatok bármit is számítanának, és ne lenne egy többségi vélemény arról, hogy melyik védés volt a legjobb. Ha Királyé, akkor a valóságot így is, úgy is eltorzító magyarkodó szavazatok csökkentik a győzelem értékét, mert nem lehet tudni, hogy a tetszés alapján hányan szavaztak rá a világból. Ha nem Királyé, akkor verhetik a nagy szavazó magyarok a mellüket, hogy ők győztek, mert a győzelmük semmit nem ér. Mindenki tudja, hogy a nacionalista szavazatokkal győzött. Ennél kínosabb pedig nincs.
 
A magyarkodó suttyóságot nem lehet lebeszélni, pedig már ezerszer bebizonyosodott, hogy a nyomulás kontraproduktív. Nem rokonszenvessé, hanem ellenszenvessé teszi a magyarokat. Mások ugyanis, akik nem szenvednek kisebbrendűségi érzésben, és nem akarják mindig megmutatni, hogy náluk nincs jobb, ők nem nemzeti alapon szavaznak, hanem sportszerűségi alapon. Arra adják a voksot, ami tetszik nekik, és nem nézik a kapus nemzeti hovatartozását. Amikor kiderül, hogy a magyarok így szavaznak, az enyhén szólva ciki. Piti...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.