2016. július 10., vasárnap

HOGYAN SZOKTASD LE MAGAD A TANULT TEHETETLENSÉGRŐL?

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.07.10.


Ez hosszú lesz...

Nem, nem a poszt - a folyamat. Ha magadra ismertél
ebben a posztban, vagy felismerted a tanult tehetetlenséget a politikai viselkedésben, akkor lehet, hogy érdekel, hogy mi ebből a kiút. Engem is érdekelt és keményen olvasgattam - de nincsenek jó híreim.

Van megoldás, persze. De nem egy piros pirula vagy pénzt küldeni egy gurunak. Az sem elég, hogy elolvasod ezt a posztot és két egész napig esküdözöl, hogy kurvára megcsinálod.

Csak neked fontos, hogy ne legyél tehetetlen csicska, másnak nem érdeke.

Másnak nagyon is jó, hogy már el is felejtettél azon gondolkodni, merre mennél magadtól - mert addig is neki intézel dolgokat. Másnak nagyon is jó, hogy már nem is agyalsz azon, te milyen életet szeretnél, csak követed az előírást. Hogy már beletörődtél, hogy a legfontosabb döntéseidet nem te hozod meg - a következményeik viszont kitöltik az életedet. Hogy "nem is érdemes" azon agyalni, te mit várnál el egy korrekt partnetől/munkatárstól/embertől - mert megszoktad, hogy azt úgysem lehet megkapni. Csak megszoksz és teljesítesz, ha basztatnak. Nekik nagyon is jó, hogy te tehetetlenül sodródsz.

Az is csak neked számít, hogy depressziós vagy-e, miközben betöltöd a funkcióidat. Másoknak egyre megy. Sőt, nekik még jobbis, ha nem ugrálsz, csak húzod a beled és teljesítesz - aztán ott maradsz, ahová letesznek...

ITT OLVASHATÓ



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.