2016. július 1., péntek

KIRÚGTÁK L. SIMON LÁSZLÓT - ÍME, AZ EX-ÁLLAMTITKÁR LEGKÍNOSABB PILLANATAI

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.07.01.


Bombaként robbant tegnap késő délután a hír, hogy Lázár János meneszti a posztjáról L.Simon Lászlót, mert elégedetlen az államtitkár munkájával. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy ő döntött L.Simon menesztéséről, Orbán Viktor pedig elfogadta a döntést. 

L.Simon kirúgásának apropóján összeszedtük az ex-államtitkár legkínosabb pillanatait: volt olyan, amikor kiderült, hogy fogalma sincs arról, mi is szerepel pontosan az általa benyújtott törvényjavaslatban. Egyszer annak ellenére mondta azt, hogy a Simon és Simon Kft. nem az övé, hanem a feleségéjé, hogy ezt az állítását a cégnyilvántartás mellett a saját vagyonnyilatkozata is cáfolta. Leginkább azonban azt nem lehet elfelejteni, amikor L.Simon azon okoskodott, hogy Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra…. 

Simon László 2010 óta országgyűlési képviselő, illetve a Fidesz frakcióvezető-helyettese is volt. 2011 és 2012 között a Nemzeti Kulturális Alap elnökeként, 2012 és 2013 között már az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kulturális államtitkáraként, majd a rákövetkező években kormánybiztosként dolgozott különböző területeken. 2014 júniusától ő lett a Miniszterelnökség államtitkára, majd a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese is egy évig. Lázár most L.Simon Lászlótól, mint a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkártól vált meg, mivel „személyes barátság ide, személyes barátság oda”, de elégedetlen volt az államtitkár műemlékvédelmi munkájával...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.