2016. július 2., szombat

KIS MAGYAR TÖRTÉNELEM ALULNÉZETBŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Szentendrei Rozália
2016.07.02.


Felirat hozzáadása
HAZUGSÁGOK HELYETT
ŐSZINTE SZEMBENÉZÉS


Ezt hirdeti fehér alapon piros betűkkel Budapest központi terén, két fa közé kifüggesztve, egy molinó minden hétköznap késő délután.

A felirat, aminek piros, festett betűi mára kopottak és a fehér anyag is szakadozott, néhol rongyos már.

Szembe vele emberek ülve, télen állva, tiltakoznak a felirat szellemében a hazugság ellen.
Hazudtak és hazudik ma is az arcunkba nap mint nap a mai kormányzat, amikor annak a régi, általa oly nagyra tartott, rendszernek a jelképeit, ideológusait újra és újra piedesztálra állítja és néha csak állítaná, mert nem mindig sikerül neki.

A régmúlt ki nem mondott bűnét egy hazug szobor formájában akarta megszépítve kimagyarázni és ez váltotta ki a fent említett molinó megalkotását.

Volt egy másik molinó is, de az eltűnt és nem tudni hol van. Azon ez az írás volt olvasható:
TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS: SZELLEMI KÚTMÉRGEZÉS

E két felirat hűen tükrözte, hogy miért ment ki oda több száz, néha ezer ember tiltakozva az ordító történelmi hazugság ellen. Ott azon a téren a molinó alatt naponta megforduló emberek a hamis, angyali ábrázatú árnyékában létrehoztak egy mementót, ami megmutatja az igazi emlékezést és az igazi emlékeztetést az elhallgatott és a fel nem dolgozott múltról. A kövek, a képek, a tárgyak, a régi dokumentumok, mind-mind az elhurcolt, meghurcolt, eltűnt, meggyilkolt emberekre emlékeztetnek, akiket a ma újra feléledő nacionalizmus és rasszizmus küldött egykor a halálba. A két emlékezeti pólus naponta feszül egymásnak és az ott megforduló emberek reakciói hűen megmutatják, melyiknek hisznek.

Hazugság és a hamisítás, ami ma már szinte alapkövetelmény a mai kormányzatban, hiszen csak ezzel tudják fenntartani a zemberek körében az egykori döntésük igazságát mellettük, akik közülük sokan ma sem adják fel a régen jónak gondolt választásukat, hiába kellene látniuk milyen önámítás az a szlogen, amit sulykolnak beléjük: „Az ország jobban teljesít!”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.