2016. július 3., vasárnap

KORRUPCIÓINFÓ: FIDESZ-KÖZELI CÉGEK NYERÉSZKEDHETNEK A TÚLÁRAZOTT ERZSÉBET-TÁBOROKON

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2016.07.02.


Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője szerint az államilag támogatott Erzsébet-táborok körül számos visszaélés gyanúja merül fel. Az Erzsébet programot a vonatkozó törvény alapján a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kezeli, a táborokat az Erzsébet Üzemeltető Kft. működteti. A táborokban az Erzsébet program honlapja szerint idén eddig 45000 diák vett részt.  

A zöld párt politikusa a hozzá eljutott információkra alapozva azt mondja, hogy csak tízzel osztható számú csoportokat fogadnak a táborok, ezért fantom diákokat is “elvisznek” nyaralni. Hadházy szerint a csoportok névsorában olyan gyermekek is szerepelnek, akik valójában nem vettek részt a táborozáson. Ezzel szerinte tanárok és szülők tömegeit kényszerítik csalásra a programban.

Hadházy szerint a táborozó gyermekeknek ezer forintot kell fizetniük a szállásért, a többi költséget az állam pótolja ki. Ez összességében 4,4 milliárd forintot tesz ki éves szinten, a diákok szüleinek a programokért és az utazásért pluszban kell fizetniük. Hadházy elmondása alapján a szekszárdi gyerekek szüleinek például nyolcezer forintot kell fizetniük a buszos utazásért és a programokért...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.