2016. július 23., szombat

MENNEK A SZÁZMILLIÓK A VIZES-VB-S LÉTESÍTMÉNYEK TERVEZTETÉSÉRE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csepregi Botond
2016.07.23.


A jövő évi vizes-vb kapcsán az elmúlt hetekben több száz millió forint értékben kötött szerződést a világbajnokság kapcsán felújítandó uszodák terveztetésére a Nemzeti Spotközpontok és az állami beruházás-bonyolító cég, a BMSK Zrt.

Szerdán derült ki a Közbeszerzési Értesítőből, hogy július elején a nagy állami sportingatlanokat kezelő Nemzeti Sportközpontok (amely Fürjes Balázs kormánybiztos irányítása alá tartozik) nettó 106,9 millió forintért megbízta a Főber Zrt.-t a Császár-Komjádi Uszoda és a Hajós-Széchy Uszoda felújításra irányuló beruházáshoz kapcsolódó mérnöki tanácsadói és építési műszaki ellenőri feladatok ellátásával.

Az indoklásból is kiderül, hogy a két helyszín megújítására a 2017-es vizes-vb-hez kötődően van szükség. A hirdetmény nélküli eljárásra az alábbi indoklás adott okot: „az ajánlatkérő számára előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősség, az irányelvben megállapított szigorú feltételekkel összhangban”.

Alig egy héttel korábban jelent meg, hogy szintén tárgyalásos eljárással egy másik létesítmény, a balatonfűzfői Balaton Uszoda terveztetését ítélték oda a budapesti székhelyű Stokplan Kft.-nek. Itt is a jövő évi világverseny az alkalom, a július elején megkötött szerződés összege 45 millió forint.

Az elvégzendő munkák között szerepelnek „büfétechnológiai tervezési feladatok” is. Itt a megbízó azonban nem az NSK, hanem a BMSK Zrt., amely beruházás-bonyolítóként rendre ott szerepel a nagy állami sportberuházásokban. Itt is rendkívüli sürgősségre hivatkozott az eljárás lefolytatója...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.