2016. július 23., szombat

ORBÁN BEJELENTETTE BRÜSSZEL BUKÁSÁT

444.HU
Szerző: Tbg
2016.07.23.


„Másképpen lehet itt beszélni a politikáról, mert ez egy szabadegyetemi tér”
- kezdte beszédét Orbán Viktor Tusványoson, majd rögtön figyelmeztette is a hallgatóságát, hogy amit mondani fog, abból „baj lesz”.

A kormányfő nem először mondott Tusnádfürdőn nagy hatású beszédet, két évvel ezelőtt itt vezette be a későbbi politikáját is meghatározó illiberális kifejezést.

Hasonló merészséggel fogalmazott ezúttal is: beszédében többször kijelentette, hogy az Európai Unió politikai vezetése, az Európai Bizottság megbukott.

Orbán szerint ennek éppen az az egyik oka, hogy az európai elit, ma nem mer úgy beszélni az EU-t övező problémákról, ahogy például ő teszi. Márpedig a tusványosi szabadegyetem ettől szabadegyetem, és nem propagandatábor.

„Én viszont beszélni fogok, érzékeny kérdéseket fogok önök elé tárni. Mindezt olyan módon fogom csinálni, amely beszédmód ma be van tiltva Európában.”

Kirekesztéssel, leminősítéssel, a fősodorból történő száműzetéssel van betiltva, tette hozzá.

De, az hogy Magyarországot a fősodorból kifelé szorították 2010 óta – a keresztény alapokat megerősítő alkotmánya miatt, a demográfiapolitikája miatt, a határon túli magyarság egyesítése miatt – „ma már inkább előny, mint hátrány.”

„Így lesz a kivételből, a fekete bárányból nyáj.”...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.