2016. július 22., péntek

SZEMBESÍTÉS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.22.


Magát a szót nagyjából mindenki ismeri: van két ember, ellenkező állításokkal, kiállítjuk Őket egyszerre a placcra, aztán mondják egymás szemébe a frankót, mi meg figyelünk, vajon melyik hazudik.
 
Két egymással ellentétes állítás nem lehet egyszerre okés: az egyik igaz, a másik hamis. Ebből adódóan aztán akik az igazat mondják, azok kedvelik a szembesítést, akik meg hazudnak, azok roppantmód rühellik. Rengeteg ellenem indított Fidesznyik eljárás fulladt ki a szembesítéseknél: volt, amelyik már a rendőrségi szakaszban, volt, amelyik a bíróságon. A rólam hazugságot állító delikvens egyszerűen nem mert eljönni a szembesítésre, elkerülendő, hogy aztán belezavarjam a mondókájába, és végül Ő váljon vádlottá. Úgyhogy nemcsak úgy általában szerettem meg a szembesítés módszerét, hanem saját bőrömön szerzett tapasztalataim alapján is a leghatékonyabb igazságfeltárási technikának tartom. Ebből adódóan oknyomozó újságíróként is ez vált fő módszeremmé: a szavak és tettek közötti ellentmondás, a látszat és a valóság éles ellentéte gyorsan megmutatható általa.
 
Nem fogad el segítséget, adományt, pozíciót Tőlük, mert annak súlyos ára van. Diktatúrában élünk, ahhoz, hogy legyőzzük, tisztának kell maradnunk: nem lehet egyszerre kinn is, meg benn is lenni. A Rendszert kell bojkottálni, mert akik nem így tesznek, azok valójában hitelesítik azt. CSAK egy népszavazást bojkottálni, annyit tesz: minden más tettüket törvényesnek, demokratának, europernek fogadjuk el, és ami ennél rosszabb: fogadtatjuk el a külvilággal. Megy a verseny a parlamentben melegedő műellenzék pártjai között: melyik a legnagyobb bojkottáló. Hát, csaxólok: egyik sem. Műbalhé, folyamatosan veszik föl a személyi és pártszerű támogatásokat ettől a Rezsimtől, parlamenti jelenlétükkel legitimálják a Diktatúrát demokráciának. A valódi ellenzéki honpolgárok természetesen bojkottálni fogják a népszavazást, ez nem kérdés, de elvi alapon: azért mert a RENDSZERT magát bojkottálják...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.