2016. július 11., hétfő

TARLÓS KONTRA HABONY, AVAGY KI NYÚLJA LE A FŐVÁROSI KÖZBESZERZÉSEKET?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.10.


Ezekről ne maradj le!
 
Immár jogerős: közé kell tenni a nemzeti konzultációk eredményeit (Átlátszó)
 
Matolcsy fia a Balatonnál építtet 40 milliós mezőgazdasági melléképületet (NOL)
 
Kiss Szilárd valóban megbukott az átvilágításon, de  szerinte minden más rágalom (Origo, Hír TV)
 
Ha van 3 perced:
 
Immár jogerős: közé kell tenni a nemzeti konzultációk eredményeit
Tavaly egy magánszemély küldött be adatigénylést, hogy a kormányzat hozza nyilvánosságra az eddigi nemzeti konzultációk eredményeit. Az ezt követő abszurdba hajló adatperben Rogán minisztériuma azzal érvelt, hogy az eredmények maguk a konzultációkat követő kormányzati döntések. A Fővárosi Ítélőtábla most kimondta: természetesen az eredmények ismeretébe azok megoszlása is beletartozik.
(Átlátszó)
 
Matolcsy fia a Balatonnál építtet 40 milliós mezőgazdasági melléképületet
Matolcsy Ádám három éve vásárolt hatalmas telket Balatonfüreden, nemrég pedig építkezésbe fogott. A beruházásban  egy olyan kft. vesz részt, ami egyébként több szállal kötődik az MNB-hez. A cég honlapjáról derül ki, hogy körülbelül 40 millióba kerülhet az építkezés, de úgy tűnik ez nem gond Matolcsy Ádámnak, akinek cége nemrég vett még egy náluk 20-szor nagyobb bútorgyárat.
(NOL)
 
Kiss Szilárd valóban megbukott az átvilágításon, de szerinte minden más rágalom
A volt moszkvai attaséról tavaly jelentek meg azok a hírek, miszerint komoly orosz titkosszolgálati és maffiakötődései vannak, illetve több konkrét korrupciós vád is érte. Most megszólalt: elismerte, hogy megbukott a C-típusú átvilágításon, de szerinte minden más rágalom. Azt, hogy Mészáros Lőrinccel üzletel természetesnek tartja, hiszen ő egy jelentős vállalkozó. És tényleg, a héten egy herceghalmi irodaházat vásárolt meg.
(Origo, Hír TV,Index)
 
Nem dolgozhat együtt Habony volt ügyvédje a Fővárosi Közbeszerzési Kft.-vel
Tavaly döntöttek arról, hogy Budapesten központosítják a 100 millió forint feletti közbeszerzéseket, azok nyerteseiről ezentúl a Fővárosi Közbeszerzési Kft. dönt. A potenciális jelentkezők akkor kezdtek kétségbeesni, amikor kiderült, a Fővárosi Közbeszerzési Kft.-t a cégbíróságon Habony Árpád volt ügyvédjének irodája képviselte. Tarlós azzal nyugtatja a kedélyeket, hogy a kft. nem dolgozhat együtt az ügyvédi irodával.
(RTL)
 
Katasztrófába torkollhat az új panamai csatorna építése
A Panama-csatorna működésének óriási a szerepe a globális kereskedelemben. Egy újra azért is van szükség, hogy még nagyobb méretű teherszállítók férhessenek át. A gigaberuházással azonban már a nyertesek kiválasztásánál elkezdődtek a gondok: a négy cégből álló konzorcium látványosan alacsony összegű ajánlatából sejthető volt a baj. Az eredménynek legalább 100 évig kéne tartania, de a zsilip már most ereszt. Ráadásul az is kérdés, honnan lesz elég víz a működtetéshez.
(Világtérkép)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.