2016. július 26., kedd

ÜBERELHETETLENÜL

DR. SZÜDI JÁNOS BLOGJA
Szerző: Dr. Szüdi János
2016.07.25.


A modernizáció veszélyes gondolatokat szül. Aki újat keres, mást akar. Aki mást akar, az másként gondolkodik. Hazánkban nincs szükség másként gondolkodókra. Sőt nincs szükség gondolkodókra egyáltalán. Aki gondolkodik, az kételkedni kezd. Aki kételkedik, az kérdez. Aki kérdez, az válaszra vár. Választ vár olyan kérdésekre, amelyeket a hatalom titkolni szeretne.

Még hogy a mi jóságos kormányunk nem egyeztet? Nem figyel a demonstrálókra? Ugyan! Ezt csak a pedagógusok, dajkák, bölcsődei gondozók, ápolok, és a többi, a költségvetés csecsén élősködő, nem termelő ágazatok tagjai nevében fellépő, Soros György által felbujtott, magukat civilnek álcázó, maroknyi sértődött állítja. Mi az oka sértődöttségüknek? Talán az, hogy az eső által bőségesen megáldott tüntetéseik, demonstrációik, munkabeszüntetéseik ellenére a kormány csak önmagával – egészen pontosan a saját maga által kijelölt, meghívott szervezetekkel, emberekkel, a neki tetsző témákban – hajlandó “egyeztetni”.

Nincs ez így minden esetben. Mára világossá vált, ez a kormány is ért a szóból, ha akar! Ért és akar, minden olyan esetben, amikor egy csoport azért emel szót, hogy megakadályozza az érdekeit sértő modernizációt. Lásd a taxisokat. A taxisok bátor emberek. Tudják, sok taxi kormányt dönthet. Fellépésük, határozott, törvényes és sikeres: Uber takarodj, adták ki a jelszót. A kormány pedig melléjük állt. Sőt! Tárgyalt is velük. Meg is egyeztek. Ennek nyomán az Országgyűlés nem gatyázott. A választóktól kapott felhatalmazással élve, példás gyorsasággal eleget tett a kormányzó pártelnök utasításának, s megalkotta a szükséges törvényt ahhoz, hogy a személyszállítás terén piaci versenyhelyzetet kialakító, a taxinál sokkal előnyösebb szolgáltatást nyújtó céget kiebrudalják az országból. A törvény jól sikerült. Megszületése után alig több, mint egy hónappal a renitens cég bejelentette: 2016. július 24-én 12 órakor felfüggeszti szolgáltatásait Budapesten. Láthatják az egykori jegesek, szenesek, suszterek, gép- és gyorsírók, vájárok, nyomdászok, más kihalt vagy kihalással fenyegetett mesterségek képviselői, még nem veszett el minden. A remény hal meg utoljára. Bízniuk kell a nemzetvezetőben. Bízniuk kell a külügyminiszterben. Értik a dolgukat. Tudják mit kell tenniük ahhoz, hogy Magyarország olyan helyzetbe kerüljön, mint amilyenbe Kuba került egy másik demokrata, Fidel Castro országlása alatt...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.