2016. július 12., kedd

ZSOLDOSTALANÍTÁS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.12.


Minden rendszernek van gyenge pontja, még az Orbán Rezsimnek is. Ha kitartóan támadjuk, képesek lehetünk destabilizálni, aztán jöhet, aminek a jötte egyre inkább elkerülhetetlennek tűnik.

A Felcsúti Maffia erőssége a pénz: az egész országot egy rablógazdasággá változtatták, helyi, és országos hűbérurak osztják fel egymás között javainkat, legyen szó földről, gyárról, trafikról, vagy épp közbeszerzésen elnyerhető sokmilliárdos megrendelésekről. A vagyon, a sokszorosan túlárazott állami megrendelésekből visszafolyatott tisztára mosott pénz tartja olajozva a Rezsim gépezetét. És ez az erősség egyben a leggyengébb pontjuk is. Ha eltitkolni akart gazdagodásukat, szerződéseiket mind nyilvánosságra hozzuk, és ha a korrupciót egy életen át büntethetővé tesszük, elvesztik könnyen a magabiztosságukat Orbán zsoldosai. Ők is tudják: semilyen önkényuralom nem tart örökké, és ha tetteik nem évülnek el, akkor bizony csak idő kérdése, mikor lesz a mai henye dőzsölésből szikár cella.

Magam, és hasonló, terepen is aktív társaim nemcsak írnak és beszélnek, hanem cselekszenek, ha megtalálják a módját. Írtam már korábban a Civil Ellenzéki Kerekasztalról (CEKA), ahol ilyen emberek egyesítették erőforrásaikat. Újhelyi Sándor, aki a Migration Aid megalapításával írta be magát egyszer s mindenkorra történelmünk tiszta lapjaira, Büki Zoli, akit az autósblokádokról ismer az ország, Somos András, akit még terepről kevesebben ismernek, de a netről annál inkább, és persze jómagam a Demokrata Ellenállással. Szóval ez a csapat már tett eddig is pár dolgot, de most lépünk egyet, és nagyot. Augusztus 1-től országos aláírásgyűjtést kezdünk, hogy népszavazást kényszerítsünk ki, aminek témái pont azok, amiket följebb írtam: a korrupció ellehetetlenítése, és örökké büntethetővé tétele...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.