2016. augusztus 17., szerda

A BRIT EGÉSZSÉGÜGY BETEGSZEMMEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Vibi
2016.08.17.


A brit egészségügyről sok jót és legalább annyi rosszat lehet hallani, rengetegen panaszkodnak és legalább annyian dicsérik is – mindez persze valahol viszonyítás kérdése is. A mai poszt szerzője, Vibi egy betegség kapcsán szerzett alapos (és nem kívánt) tapasztalatot, és ha már így alakult, meg is osztotta velünk.
 
„Pár hete sikerült annyira lebetegednem, hogy gyakorlatilag végigjártam a betegellátás minden fokát. Remélem, írásom segít azoknak, akik nemigen tudják, mit is kellene tenniük, ha nagyon betegek, vagy nem tudják, mi vár rájuk, ha bekerülnek a rendszerbe.
 
Egy teljesen hétköznapi betegséget, nevezetesen hólyaghurutot sikerült elkapnom egy vasárnap délután. Mivel ez egy gyakori betegség, úgy gondoltam, magam kezelem ki. Ennek megfelelően elkezdtem áfonyalevet inni kb. napi 4 liter mennyiségben, amitől többet voltam a mellékhelyiségben, mint az irodában. Aztán vásároltam a blotban kapható, hólyaghurutra való, vízben oldódó port, majd úgy döntöttem, ha a panaszaim nem múlnak el, akkor orvoshoz megyek.
 
A harmadik napon szinte semmi nem maradt a kellemetlenségből, csupán ha WC-re mentem volt még mindig picit fájdalmas. Aztán eltelt kb. három hét, jegyünk volt egy londoni hangversenyre, illetve asztalfoglalásunk egy kensingtoni francia étterembe.
 
Nagyon jól éreztük magunkat, de mire hazaértünk, elment az étvágyam, szédültem és a lázam is felszökött. Naívan azt hittem, a kagylótól van enyhe ételmérgezésem, de a férjem közölte, hogy az kizárt..."
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.