2016. augusztus 29., hétfő

A CSODAPOLGÁRMESTERNEK MÁR A CSODAGYEREKEI IS SAJÁT LÁBON ÁLLNAK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.29.


Ezekről ne maradj le!

A csodapolgármester gyerekeinek is jutottak zsíros megbízások Felcsúton (24, 444)
 
Melyik az a külföldi cég, amit évente kétmilliárd forinttal támogat az állam? (Átlátszó)
 
Mutyit gyanítanak a félkilométeres balatoni kikötőnél (Index)
 
Ha van 3 perced:
A csodapolgármester gyerekeinek is jutottak zsíros megbízások Felcsúton
Az RTL Híradója szúrta ki, hogy több felcsúti beruházásban feltűntek Mészáros Lőrinc polgármester gyerekeinek cégei is. Megbízásokat kaptak például a felcsúti kisvasút, és a Panco-aréna Makovecz-stílusú kazánházának építésénél is. Az RTL kereste Mészárost, hogy megkérdezzék, nem érzi-e összeférhetetlennek ezeket, hiszen mégiscsak az általa vezetett alapítványtól kaptak megbízást a gyerekei cégei, de nem érték el. Mészárosék cégei a paksi atomerőmű bővítéséből is kiveszik a részüket. (
24, 444, NOL)
 
Melyik az a külföldi cég, amit évente kétmilliárd forinttal támogat az állam?
Második éve a kizárólagos állami tulajdonban álló Hungaroring Zrt. rendezi a Red Bull Air Race budapesti versenyét. A globális látványosságként lebonyolított, ám továbbra is elsősorban egyetlen energiaital-gyártó gazdasági promócióját szolgáló versenysorozat megrendezésére évente majdnem kétmilliárd forintot költenek az adófizetők pénzéből. (
Átlátszó)
 
Mutyit gyanítanak a félkilométeres balatoni kikötőnél
A 300 férőhelyes vitorláskikötőt sokan amiatt támadják, hogy megváltoztathatja a természetes áramlásokat és eliszaposítja a Balatonmáriafürdő felé eső strandot, míg sokan valamiféle kormányközeli mutyit sejtenek a háttérben. Az aggályokat erősítette az is, hogy az építkezést Matolcsy György MNB-unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja hitelezte, az építtető pedig jó haver. (
Index)
 
Hatalmasat bukik az állam Rogán ötletén, Habony barátai meg jól járnak
Mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a Rogán Antal által kitalált, 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata. A Népszabadság közgazdászok segítségével kiszámolta, hogy mennyivel került többe a távol- és közel-keleti, illetve orosz, ukrán befektetőknek eladni a letelepedési államkötvényeket annál, mintha a magyar költségvetés a piacokról vont volna be pénzt. (
NOL)
 
Az orosz pénzmosodából moldovai bankra is futotta
Összesen 13 millió dollárnyi (3,5 milliárd forint) tisztára mosott pénz csorgott vissza Oroszországból Moldovába 2013 és 2015 között. A pénzből a Moldova Agroindbank részvényeit szerezték meg az elmúlt évek egyik legnagyobb európai pénzmosási kísérletében. (
Átlátszó OCCRP)
 
Ha van még két perced:
Dél-Békésben a fideszes országgyűlési képviselőhöz, Simonka Györgyhöz kapcsolódó szervezetek számos megkérdőjelezhető EU-s finanszírozású projektben vettek részt. (Átlátszó)
 
Így prosperál Kecskemét a Matolcsy-Szemerey-klán jóvoltából. Ebben a városban Matolcsy jegybankelnök szellemi iránymutatásával még Orbán fogorvosa is király. (HVG)
 
Kék egyenruhás rendőrök kutyákkal, ököllel és gázsprével verik vissza a menekülteket a szerb-magyar határon. Megrendítő állapotok. (Átlátszó)
 
Őfelsége ellenzéke, avagy mi lesz a levitézlett ellenzéki pártok politikusaiból? Diplomaták az Orbán-rezsimben. (444)
 
Összesen 25 MTVA-munkavállaló vett részt a Fidesz-közeli erdélyi szabadegyetemen. Szállásra és ellátásra 2,9 milliót, útiköltségre pedig 650 ezer forintot költöttek. (Átlátszó)
 
Ha horribilisnek gondoltuk a 2014-es 2,3 milliárdos mínuszt, akkor most kapaszkodjunk meg: 5,9 milliárd forintos veszteséggel gazdálkodott tavaly a külügyminisztérium botránycége. (Átlátszó)
 
Egy új honlap arra vállalkozott, hogy infografikák segítségével mutassa be a mexikói szervezett bűnözés történetét. (Átlátszó)
 
Családi dráma temetheti maga alá az Aldit. A történetben vannak egymást túlságos költekezéssel vádoló milliárdosok, eltitkolt gyerekek és halálesetek. (Index)
 
Miért olyan nehéz átvinni egy, a fegyvertartást szigorító törvényt az Amerikai Egyesült Államokban? Ezekre keresi a választ a Frontline dokumentumfilmje. (Átlátszó)
 
A börtönbüntetést úszhatja meg Neymar, a Barcelona brazil csatára, akit a Sao Paulo-i bíróság talált bűnösnek adócsalás miatt. Feltéve, ha kifizeti a 125 ezer eurós büntetést. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.