2016. augusztus 4., csütörtök

A DK NEHÉZ NAPJAI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.03.
 
 
Ezidáig Gyurcsány volt a célkeresztben, ütötték-verték, hajszolták Orbán pribékjei, meg mindenki szinte, aki arra járt.
Ezerszer megbeszéltük ennek emberi oldalait: a tehetségtelen semmit nem utál jobban, mint a tehetséget, a tisztességtelen a tisztességet, a hazug az őszinteséget, hát nem csoda, hogy ezer ellensége volt és van.
Mind úgy jártak, mint Józsi a vásárban - itt a piros-hol a piros - de soha nem sikerült eltalálni, így aztán egy rakás szomorú jobboldali politikus nézegette, hogy még mindig talpon van, és még mindig mozog...
Ez szép teljesítmény, és ha csak egy évvel hozza előre a Vezér gutaütésének napját, már hálás lehet neki Magyarország, hiszen lehet, hogy ezen múlik az ország fennmaradása.
Aztán most kiderült, új taktikával próbálkoznak.
Ha Gyurcsány fejét nem sikerült talajszintig ütlegelni, hát kihúzzák alóla a szőnyeget.
Orbán semmiben nem tehetséges, de a rombolásban felülmúlhatatlan.
Most éppen a DK van soron, ami így, kívülről végrehajtva valóban szép teljesítmény.

Divide et impera - oszd meg, és uralkodj - régi hatalomtechnikai elv, a rómaiak kedvenc eljárása volt a leigázott barbár törzsek feletti hatalom megtartása érdekében.
Csak idő kérdése volt, hogy mikor kezd bele ebbe a játékba Orbán, hiszen a módszer a saját térfélen már kiérlelt, miért ne működne hát ellenfelei körében?
A gyakorlati végrehajtás gyerekjáték, kell valakinek vagy valakiknek ígérni valamit, ami számukra vonzó, és ezzel szembefordítani őket korábbi harcostársaikkal, akik ezt természetesen az Ügy és a Párt elárulásának fogják tartani, nem is jogalap nélkül.
Merthogy diktatúra van, és a diktátor kezéből elfogadni a falatot nem fér össze a tisztességgel.
Persze az érintett ezt nem így kezeli - bolond lenne így kezelni - hanem elmondja, hogy ő fenntartotta a szabad véleményalakítás jogát, mire is a hatalom villanykörtefejű képviselője megsimogatja azt a buksi fejét: Jól van Matyi, hát persze, azt dumálsz, amit akarsz.
Nem kockáztatnak semmit, hiszen az odavetett falat nem egy kívánatos cubák, csak egy pozíció az egymillió európai demokratikus gittegylet közül az egyikben, melyről ezidáig se hallott senki, ezután sem fog, viszont aki rágcsálja, az az eddig legkövetkezetesebbnek tartott ellenzéki párt egyik vezetője, ami azért meglehetősen pikáns.
És hát, ahogy ez már lenni szokott, a delikvensnek vannak a párton belül haverjai, akik a régi szép időkre tekintettel, és a várható viszontszolgáltatás reményében kiállnak mellette, és próbálják a szart csokivá varázsolva megetetni híveikkel...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.