2016. augusztus 9., kedd

ANNYI SZABADSÁGA MINDENKINEK MARADT - MINDIG, MINDEN IDŐBEN MARAD ANNYI -, HOGY ELDÖNTSE, Ő HAJLANDÓ-E RETTEGNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.09.
 
 
Öles léptekkel haladunk az örök időkre bebetonozott, leválthatatlan, megfellebbezhetetlen, kritizálhatatlan és kritikátlan illiberális diktatúra fényes ösvényén. Minden nap egy kicsit szűkebb, sötétebb, aljasabb a rendszer, lassan rászorul a nyakunkra, fojtogat és bűzlik, mint egy rothadó szemétdomb.
 
Hisszük, vagy sem, tetszik, vagy  sem, Orbán totális uralkodásra készül. Ebben semmi újdonság nincs, soha nem is tikolta. Ő és a köré épült udvartartás – ide értve a közösből hízlalt kormánymédiát – naponta csepegteti a mérget az országra, hogy szokjuk meg, hogy fel se tűnjön, amikor az utolsó téglát is kiszedik a demokrácia mára alig létező falából.
 
Orbánék mára kivégezték az önkormányzatiságot, a polgári berendezkedést, naponta támadják a civil egyesületeket. Kivéreztették a független médiát, hazugságokkal, mocskolódással, lejáratással támadnak minden kritikus hangot.
 
A vidéket leszakították az ország testéről, szétdarabolták, lepusztították. Az önkormányzati választásokon zsarolták, fenyegették a polgárokat, hogy a kormánynak kedves, jó pártkatonák ülhessenek a fontos pozíciókba. Ez néhány kivételtől eltekintve sikerült is. A be nem hódolt városok vezetőit – Gödöllő, Szeged, Salgótarján és még néhány település – személyükben, naponta támadják. Alattomosan, ahogy szokásuk. Az önkormányzatok jogkörét fokozatosan leépítik.
 
Az oktatás egészét megszállták, bedarálták a Klik vízfeje alá. Központilag szabályoztak mindent, az önkormányzatoknak mára nincs beleszólása semmibe, de a szülői közösségeknek és a diákoknak sincs. Az egyetemek élére pártkatonákat ültettek, az egyetemi autonómia megszűnt. Az oktatás színvonala zuhan, a felsőoktatás költségeit egyre kevesebb család képes megfizetni.

Az egészségügyi intézmények központosításával ez a terület is Orbánék irányítása alá került. Elfoglalták a sportklubokat, zsarolással, erőszakkal, hazugságokkal vették át a hatalmat még a sport fölött is. A kultúra sem maradhatott ki. Saját helytartóik ülnek a nagyobb színházakban, osztják a pénzt a számukra kedves művészeknek, ők döntik el, ki és miről készíthet filmet. Kerényik, Feketék, Vajnák döntik el, mi a művészet, mi az értékes és mi nem az.

Most a fővárosra került a sor..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.