2016. augusztus 31., szerda

AZ ANYAGI BIZTONSÁG 8 (RITKA) ARANYSZABÁLYA

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.30.


1. Soha ne hagyd abba a tanulást
 
Az életben létezik egy rendkívüli értéked,
  • - amit soha egyetlen Állam sem fog tudni megadóztatni
  • - amit soha senki nem tud tőled elvenni
  • - amivel mindig képes leszel megteremteni az anyagi biztonságodat
Ez pedig a tudás. A tudás, ahogyan viszonyulsz a világhoz, ahogyan képes vagy meglátni a lehetőségeket. Ez velünk született képesség, a te csiszolatlan gyémántod. A legtöbben azonban alig várják, hogy lemondhassanak erről és beállhassanak a sorba, amit szimplán "igazi életnek" csúfolnak. Javaslom, hogy soha ne hagyd abba a fejlődésedet, mindig keres az új ismereteket. A tanulás tudást ad. A tudás pedig meghatározza a világhoz való viszonyodat. A világhoz való viszonyodból következik a lehetőség. A lehetőséggel pedig képes lehetsz anyagi biztonságot teremteni.
 
2. Próbáld meg a saját életedet élni
 
A legtöbb ember élete során képes felépíteni egy hajót. Az most teljesen mindegy, hogy van akinek ez a hajó egy yacht és van, akinek egy csónak. De még az építkezés során valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva [ösztön?] lyukat ütnek a hajón és nem hajlandóak tudomást venni róla. Helyette építkeznek tovább. Pedig a helyes viselkedés az lenne, ha azonnal megállnának és megoldanák a problémát.
 
Meg kell tanulni nem kifele, hanem befele élni. Ne akard a másikat utánozni, ne kezdjetek bele "kinek van jobb..." versenybe, mert garantáltan veszíteni fogsz. Ugyanis a kifelé élésnek a legfontosabb szabálya, hogy folyamatosan erőn felül próbálsz teljesíteni, többnek mutatod magad, mint ami vagy. Ez pedig a pénztárcádon is meglátszik.
 
Jobb autó? LYUK! Jobb lakás? LYUK Márkásabb ruha? LYUK! Ezek olyan lyukak, ami a saját életed [szimbólikus] hajótestén egyre táguló rést okoznak, míg egyszercsak el nem süllyedsz. 

3. Tanulj meg veszíteni

A legtöbben szeretik a biztonságot. Törekszenek a biztonságra. Valami morbid oknál fogva a biztonságot társították a győzelemmel, míg a vereséget a bizonytalansággal és kudarccal. Tanulj a gyerekektől! Én még nem láttam olyan gyereket, aki a heves játék közben elesett volna és aztán soha többet nem hajlandó felkelni. Meg kell tanulni veszíteni, leírni a veszteséget és minél hamarabb tovább lépni. A biztonságot előbb társítanám ezzel a képességgel, mint a győzelem ábrándjával. Nem fogsz mindig győzni. A pénzedről sem fogsz tudni mindig jó döntést hozni. Az anyagi biztonság egyik legfontosabb kérdése számodra: Hajlandó vagy időben kiszállni?
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.