2016. augusztus 7., vasárnap

AZÉRT VAN EGY MTVA-S, AKI GRATULÁLT A MENEKÜLT ÚSZÓLÁNYNAK

24.HU ONLINE
Szerző: 24.hu
2016.08.07.


Al Ghaoui Hesna nem feledkezett meg a 18 éves úszó, Yusra Mardini előfutam győzelméről.
 
A riói olimpián a menekült versenyzők csapatában induló, 18 éves Yusra Mardini a szombati napon a 100 méteres pillangóúszás egyik előfutamában állt rajtkőre. Bár az eredménye nem volt elegendő a továbbjutáshoz, a futamát megnyerte.
 
Ahogy arról korábban beszámoltunk a versenyt élőben közvetítő M4 sportcsatorna riportere, ifjabb Knézy Jenő, Mardinit meg sem említette az indulók között. Még akkor sem mondta ki a nevét, amikor elsőként csapott a célba, pedig három versenyzőtársáról, akik mögötte végeztek, nem feledkezett meg.
 
De nem mindegyik MTVA-s ennyire feledékeny. A magyar-szír származású riporter Al Ghaoui Hesna, aki jelenleg a Bábel – Hesnával a világ című műsor házigazdája, az alábbi posztban gratulált a Facebookon Yusra Mardininek:
 
Tiszta szívből gratulálok Yusra Mardininek a futamgyőzelméhez az olimpián! Hatalmas teljesítmény ez, főleg tekintetbe véve, hogy min kellett keresztülmennie az elmúlt évek során. Szíria egyik nagy úszóreménysége volt, amikor kitört a polgárháború. A vérontás megfosztotta őt az álmaitól és az otthonától is. Amikor a házukat és az uszodát is bombatalálat érte, elmenekült a testvérével együtt az országból. 19 ember köszönheti neki az életét, mert vállalta, hogy a háborgó tengeren kiszáll a kis hajóból és inkább a vízből segít a csónakot navigálni. Tudta, hogy meg is halhat - nyilatkozta később - mégis próbált az egész szörnyű út során mosolyogni és viccelődni, mert a csónakban ült egy hat éves gyermek is, akit így próbált meg felvidítani. Az ilyen emberekről nem hallgatni kell, hanem kiemelni őket: bár mindenki példát venne Yusra-ról, az emberségéről és a végtelen kitartásáról!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.