2016. augusztus 5., péntek

EGY VELEJÉIG ROMLOTT EMBER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.04.


Megszólalt Gyurcsány az Eörsi-ügyben. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint "bolond a magyar világ", mert egyesek kifogásolják, hogy Eörsi Mátyás, aki a DK Országos Tanácsának tagja, elfogadja az Orbán-kormány ajánlását a Demokráciák Közösségének főtitkári posztjára.

Gyurcsány azt írja, "nem látok itt semmi bajt. Sem emberit, sem erkölcsit, sem politikait". Miben is? Abban, hogy Eörsi "ahhoz, hogy ő lehessen az új főtitkár, szüksége volt a magyar kormány támogatására is. Megkérte. Megkapta." 

Gyurcsány azt írta, hogy Eörsi a "magyar kormánytól" kért támogatást. De segítünk neki, hogy ez a "magyar kormány" az Orbán-kormány. Ez nem ugyanaz, mint egy demokrácia mindenkori magyar kormánya. Demokráciában természetes, ha ellenzéki párt vezetőjét támogatja a kormány egy nemzetközi szervezet posztjának elnyerésére. De egy diktatúra nem támogat olyan ellenzéki politikust, aki a diktatúra kérlelhetetlen ellenfele.

De az igazi kérdés nem az, ahova Gyurcsány akarja elvinni az Eörsi-ügyről szóló vitát, hogy Orbánnak kell megmagyaráznia, miért támogatja a DK politikusát. Az igazi kérdés az, hogy demokrata hogyan kérheti és fogadhatja el a diktatúra támogatását. Már csak azért is, mert ezzel ő maga lesz a legfőbb akadálya annak, hogy a nemzetközi szervezet fellépjen a diktatúra ellen.

A Demokráciák Közösségében ugyanis felmerült, hogy Magyarországot kizárják a szervezetből, mert nem demokrácia. Ha Eörsit a karrierjén kívül más is érdekelné, például a haza sorsa, és Orbán diktatúrájának megdöntése, akkor ebben a szervezetben a befolyását csak egy dologra használhatná: arra, hogy Orbán Magyarországát zárják ki a szervezetből.

Ha Eörsi lesz a főtitkár, méghozzá az Orbán-kormány ajánlásával, esze ágában sem lesz Magyarország kizárását kezdeményezni, mert azzal megszűnne az állása, ami olyan fontos volt neki, hogy képes volt Szijjártó ajánlását elfogadni hozzá. Vagy Eörsi Szijjártó ajánlásával a zsebében fogja bizonygatni, hogy ez egy diktatúra, amely még a DK Országos Tanácsának tagját is támogatja a a főtitkári székben?

Erre mondja Gyurcsány, hogy "arra nem számíthatnak, hogy cserébe Eörsi megértőbb, elnézőbb lesz Orbánékkal szemben". Tényleg nem? Ennyire hülyék lennének? De azért érezve, mekkorát hazudik, Gyurcsány hozzáteszi: "Persze érdemes résen lenni." Miért kéne résen lenni? Vagy mégsem bízik
Eörsi közismert rendíthetetlenségében? Az én esetemben biztos nem kéne "résen lenni".

Már csak azért sem, mert tisztességes ember ilyen ajánlást nem kér és nem fogad el. Aki ilyet kér és elfogad, már bizonyította, hogy korrupt, jellemtelen, karrierista ember. Orbán Eörsi ajánlásával nemcsak bebiztosította, hogy ki ne rúgják a diktatúráját a Demokráciák Közösségéből, hanem még ki is röhögi a pártjával együtt, hogy milyen olcsón adják a bőrüket, és kilóra megveszi őket egy papírral, ami ami semmit nem ér...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.