2016. augusztus 9., kedd

ESETLEG HIRTELEN MINDENKIRŐL KIDERÜL, HOGY Ő BELÜLRŐL BOMLASZTOTT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.08.


Lassan feladom. Képtelen vagyok megérteni embertársaim egy részét. Vagy ők vannak fordítva bekötve, vagy én.
 
Azt gondoltam, a paksi szerződés, a stadionépítések, Rogán Antal ügyei, Farkas Flórián, a termőföldek széthordása, Orbán kétes vagyon helyzete, Szijjártó harmadik villája kiveri a biztosítékot. Nálam ki is verte, de a klimaxkórus kielégült (végre), mert lám csak, ők győztek! Hurrá van! Akkor is kétharmad! sikkantanak élvezettel. Az tökéletesen mindegy, hogy a gyerekük, unokájuk pont úgy megszívja, mint az ellenség. Bizony, teli az ország ellenségekkel, árulókokkal, libsibolsikkal, nyugatimádó mocskokkal. 
 
Megadom magam. Nem fogom soha megérteni a híveket, akik szemlátomást a múlt rendszerben borultak virágba, talán nem is egyszer. A régvolt időkben Valaki és Valakiné – a kádári arisztokrácia – mára vallásháborút kreál az ország ügyeiből, kitagadja azokat, akik másként képzelik el a demokráciát. Az évtizedekkel ezelőtti káderek és kádernők csoportosan vonulnak a misére, miséről a békemenetbe, békemenetből a nagy honvédő háborúba.  Zárójel: mennyire érdekes, hogy számtalan kortársuk normális tudott maradni. Zárójel bezárva.
 
Mert háború van, be kell látnom. Az egypártrendszerben szocializálódott, műbőrkalapos harcosok életüket és vérüket adják a pártért, de leginkább annak vezéréért. A molyrágta nyúlszőrbundában széplő süldőnénik kórusban támadnak, imádatuk tárgyának fotóját hurcolva, mint harci jelvényt. Szeretik, megvédik, isten áldását kérik rá. A pártközpontban feltöltött szókincs-ládát húzzák maguk után, hogy bármikor elő tudják kapni a megsemmisítő erejű fegyvereket. Félmagasan szállnak a hülyebuzik, libsibolsik, kommunisták, hazaárulók, nemzetvesztők, népellenségek, kampósorrúk, némi gyurcsányokkal és bajnaikkal cifrázva.
 
Egy közepesen értelmes tengerimalac is képes felismerni azt, hogy mi a jó neki. Viktor népe nem ismeri fel, nem is akarja. Majd a vezér megmondja! Most és mindörökké. Ámen...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.