2016. augusztus 9., kedd

HA NEM AKARJA, AKKOR IS RENDRE MEGSZÓLAL A FEJÉBEN EGY HANG: BAJ LESZ EBBŐL GYURI!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.09.


Az az érzésem, nincs egyedül a jegybank nagyra becsült elnöke az egyre fokozódó rettegés hímes mezején, szoronganak már ott néhányan és folyamatosan jön az utánpótlás. Van egy pont, ami után már nem ad biztonságérzetet sem az összeharácsolt vagyon, sem a rokoni-baráti védőgyűrű, sem a törvények felett állás téves reménye. Arra sem nagyon érdemes karriert építeni, hogy baj esetén kifut a világból valaki és a Föld nevű bolygó egy szegletében békésen éldegél foga hulltáig. Kicsi lett a világ. A lelkiismerete elől pedig senki nem tud elfutni, azt viszi magával. Akkor is, ha egyébként nincs neki ilyen, vagy ha van is, soha nem használta. Mert a tudat, hogy bizony valami olyasmit csinált az ember, ami szégyenkezésre ad okot, pláne olyat, ami büntetőjogi kategória, senkit nem tesz nyugodttá.
 
Tehát akár így, akár úgy, mással nehezen magyarázható, miért fegyverkezik Matolcsy György, mint a félelemmel. Minden erőlködés ellenére naponta derülnek ki disznóságok. Hol egy kis Rogán, hol egy sötét nagyúr borul ki a szekrényből és sokan tisztában vannak azzal, hogy az ő szennyesük is ott virít valamelyik fogason. Ha és amikor úgy alakul a politikai helyzet, hogy el kell számolnia a kormánynak a ténykedésével, bizony sok mosatlan lepedő fog még onnan kipotyogni, mégpedig monogramos lepedő.
 
Bármennyire ravasznak hiszi magát az, aki visszaél a helyzetével – függetlenül attól, vezetőként, talpnyalóként, szekértolóként, firkászként, vagy gyáva hallgatásával működött közre a rombolásban – mindenkinek el kell számolnia egyszer. A kimondott és leírt szavakkal éppen úgy, mint a ki nem mondott, le nem írt szavakkal. És el kell számolni a közvagyonnal is. A pénz természete már csak olyan, hogy nyomot hagy maga után, mint csiga a kövön.
 
Félnek a fiúk, ez tisztán érezhető. Matolcsy még nem tudja, de a fegyverekkel, töltényekkel, hírszerzőkkel és kommandósokkal semmit nem ér, mert senki nem akarja fizikailag bántalmazni. Csak elszámoltatni. Az pedig nem fegyverekkel történik, értelemszerűen fegyverrel nem kivédhető. Én azért mindenesetre jobbulást kívánok a jegybank elnökének, bár az én kívánságaim nem sokat javítanak az ő és a többiek állapotán. Nem baj, jó ez így is.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.