2016. augusztus 13., szombat

HA SPORTKISHATALOM LEHETÜNK, AKKOR... (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.08.13.


Magyarország egy hét után tizedik az olimpiai éremtáblázaton. Kizárólag nagy és erős országok előzik meg, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Németország, Oroszország, Franciaország és Ausztrália. Magyarországon a vívásnak, az úszásnak és a kajak-kenunak olyan hagyománya van, amihez nagyon kevés dolog mérhető az országban. Amit a magyar sportolók már elértek világraszóló teljesítmény, alig felfogható.

Magyarország huszonhét évvel a rendszerváltás után Európa egyik legszegényebb és legfejletlenebb országa, és nem látszik sok esély arra, hogy ötven évvel a rendszerváltás után sokkal jobb helyzetben lesz. Nagyon sok jel mutat arra, hogy rosszabb helyzetben lesz, mint ma. 

Szingapúrnak egyetlen aranyérme, Izraelnek két bronzérme van a riói olimpián, Ausztria még egyetlen érmet sem szerzett. Ezek az országok kisebbek Magyarországnál, és nagyságrenddel fejlettebb, erősebb, és perspektivikusabb országok. Szingapúr és Izrael szegény országok voltak (Dél-Koreáról mit sem szólva, amely ország egészen konkrétan nyomorban élt), Ausztria az első világháború után reménytelen országnak tűnt, egy birodalom jelentéktelen maradványának, a második világháborús borzalmak után az ötvenes-hatvanas években erősödött meg, és ma a világ egyik leggazdagabb országa. Ausztria idén 13 ún. "advanced" európai kutatási grantot nyert el, Izrael kilencet, Magyarország egyet sem. Szingapúr két legerősebb egyeteme a QS World University Rankings-ban a 12. és 13. helyen van a világon, Ausztria és Izrael két-két legerősebb egyeteme a legjobb kétszázban van, az első ötszázban nincs rangsorolva magyar egyetem...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.