2016. augusztus 2., kedd

KÜLÖNGÉPPEL MENNEK ORBÁNÉK AZ OLIMPIÁRA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2016.08.02.


Fejenként átlag 700 ezer forintért utaztatja ki az állami vezetőket a Magyar Olimpiai Bizottság a riói olimpiára, kivéve Orbán Viktort és Áder Jánost, akik kísérőikkel együtt állami pénzen utaznak majd. A miniszterelnök az olimpia végére repül Brazíliába, így élőben láthatja a kajak-kenu utolsó versenynapját.

Állami pénzből utazik Rióba Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János államfő, valamint plusz 1-1 fő kísérőjük. A többi kormánytag útját a Magyar Olimpiai Bizottság állja – adta hírül a keddi
Blikk, amely összegyűjtötte, mennyi pénzt költünk a politikusok utaztatására az olimpián.

Kiderült, fejenként átlag 700 ezer forintba kerül a riói utazás. A MOB hat állami vezető útjára költ összesen 4,2 millió forintot, köztük van Balog Zoltán emberminiszter, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, valamint három államtitkár is. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár marad a legtovább, ő 12 éjszakát tölt kint, ott bevárja majd Balog Zoltánt, és együtt repülnek majd haza.

A politikusok charterjárattal, különgéppel utaznak a játékokra. Orbán és Áder a nagykövetség szállásán laknak majd, hogy testőreik kint is gondoskodhassanak a biztonságukról.

Orbán Viktor az olimpia végére repül Brazíliába, így élőben láthatja a kajak-kenu utolsó versenynapját, valamint a vízilabda helyosztóit is. Simicskó István honvédelmi miniszter a saját pénzén utazik Rio de Janeiróba...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.