2016. augusztus 17., szerda

LÁTOGATÓCSÚCCSAL ZÁRT AZ IDEI SZIGET

GÉPNARANCS - ZENE BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.08.16.


Gerendai: látogatócsúcs, csaknem 500 ezren lehettek a fesztiválon
 
Ismét megdőlt a Sziget fesztivál látogatottsági csúcsa. A végleges adatok még nem állnak rendelkezésre, de Gerendai Károly főszervező kedd este elmondta: több mint 490 ezren voltak a Szigeten egy hét alatt. Az idei Sziget fesztiválon – akárcsak tavaly – három teltházas nap volt, ám a látogatók száma jóval meghaladta a 2015-ös 441 ezret.
 
“Alaposan felülmúlja a várakozásainkat a most 490 ezerre becsült szám, hiszen a rendezvény előtt 450-460 ezer látogatóra számítottunk. A bérletek előre elfogytak, akárcsak az augusztus 11-ei Rihanna-koncert napjára a napijegyek. Úgy tűnik, a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Sziget iránt, a napijegyek eladása sokkal jobban alakult, mint hittük, és idén az időjárás is kegyes volt hozzánk. Több százmilliós nyereséget hozhatott a fesztivál” – fejtette ki Gerendai Károly az MTI-nek.
 
A főszervező kérdésre válaszolva kitért a meglehetősen vegyes fogadtatású, és számos kritikát kapott Rihanna-koncertre. A szervezők által meg nem erősített, de több helyen megjelent hírek szerint az amerikai sztár hozzávetőlegesen egymillió dollárért (280 millió forintért) lépett fel a Szigeten, ám produkciója sokaknak okozott csalódást.
 
“Nem láttam a koncertet, de természetesen eljutottak hozzám a reakciók. Volt, akitől azt hallottam, hogy látta a Rihanna-turné néhány előző koncertjét is, és azok éppen olyanok voltak, mint a budapesti, tehát akik ismerik őt, azok számára nem volt meglepetés, amit a színpadon láttak. Egy nagy sztár esetében, ennyi pénzért persze joggal lehet nagy show-t várni, ahogy ez korábban például Robbie Williams esetében is volt. Ha jól gondolom, most ezt sokkal kevésbé lehetett érezni, bár azt nem hiszem, hogy playbackelt volna. Inkább arra gondolok, hogy a gépi rendszer talán korrigált az ideális megszólalás érdekében, ami ma már teljesen megszokott dolog” – mondta...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.