2016. augusztus 13., szombat

MEGBUKOTT A TESZTEN AZ ŐS-DRÁVA PROGRAM ÉS A FIDESZ IS

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.08.13.


...Ungár Tamás, a Népszabadság újságírója a minap írt egy szomorú cikket az Ős-Dráva Programról. A riporthoz fideszes polgármesterek nyilatkozták le, hogy semmire sem jó ez a tiffáni program "csak propaganda, semmit se hoz nekünk", és egy másik polgármester ezt nyilatkozta szó szerint, hogy "a program irányítói nem akarják, hogy belelássunk a lapjaikba. Talán azért, hogy a hozzájuk kötődő üzleti körök nyerjék majd el a munkákat, s lenyúlhassák a mil­liárdokat."
 
És valóban. Maga Tiffán Zsolt számolt be főnökének arról, hogy ő tudja "kik osztják az észt" az övéi közül, sőt felhívta Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét: "Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!"
 
Sőt, Tiffán Zsolt, a Fidesz egykori baranyai vezére azt is megerősítette, amit már régóta állítok erről a fideszes világról: "töketlenség és a gátlástalanság uralkodik e táj felett" és azt is, hogy "táskahordozók világa lettünk".
 
Az Ormánság szinte egészét lefedő Sellyei kistérség a hat éve tartó Ős-Dráva program ellenére a hivatalos kormányzati pályázati információkat tartalmazó szechenyi2020.hu oldalról elérhető adatok alapján mindösszesen 11,88 milliárd Ft uniós támogatást tudott lekötni, szemben az országos kistérségi átlaggal, amely 58,67 milliárd Ft. Ez azt jelenti, hogy az Ormánság nagyobbik részére 79,75%-kal kevesebb támogatás érkezett, mint egy átlagos hazai kistérségbe. Így aztán lehet felzárkózni, ugye?!
 
Nos, a fentiek alapján könnyen megállapítható, hogy az Ős-Dráva Programmal megbukott a teszten az Orbán-kormány és Orbánisztán is, de még a rosémanók csínytevéseinek gyakorta kitett Tiffán miniszteri biztos is. 
 
Elfogadhatatlan, hogy fideszes politikusok a sajátjukként kezelik a közpénzeket, és az ország fejlesztése helyett saját meggazdagodásukra fordítják az uniós forrásokat; a Fideszt nem az érdekli, hogy mire adják a támogatásokat, hanem az, hogy miként tömhetik meg zsebeiket a milliárdokkal...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.