2016. augusztus 20., szombat

MÉSZÁROS LŐRINC HATALMAS MÉDIABIRODALOMRA TENYERELHET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.08.19.


Szárnyra kaptak az Opimus Nyrt. részvényei a tőzsdén – ez az a cég, amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester köreibe szoktak sorolni, és amelyről egyre gyakrabban hallani, hogy leányvállalata érdeklődést mutat a Mediaworks-kiadó, benne például a Népszabadság iránt. A cégnél nagy a mozgolódás, legutóbb a főkönyvelőt cserélték le.

Tőzsdespekulánsok csevegése a Portfolio.hu fórumán az Opimus Nyrt.-ről:

“Azt mivel magyarázod, hogy pár nap alatt szereztek 20 millió eurót? Március 16án megalapították, április 12én sikeresen bevont 20 millió eur-t.
Lehet, veszek nagy tételben is. Elérhető az 50 tényleg?
Barátom, miattam ne vegyél! Én csak leírtam a tényeket, amiket lehet olvasni, plusz mellé tettem a pletykákat. Melléteszed a forgalmat január óta, és elgondolkodsz rajta, hogy mi a fészkes fene folyhat a háttérben. (…)  Én nézetem szerint a 25-30 ft a mediaworks nélküli holdingérték.
A Budacash apport után volt ennyi, ehhez jöhet a Mediaworks most már a PLT-vel kiegészülve, éves 25 milliárdos bevétellel. (pletyiben az is benne van, hogy Mészáros Lőrinc áll mögötte, ez is hozzáadott érték, hiszen kormánypárti kifizetőhely lehet belőle. Plusz ugye Euro Generálban is benne van egy embere, stadionépítés, kastélyprogram stb.) Én emiatt várom 50-re.”

Az off-shore többségű, a valahai legendás szérumgyár Phylaxia jogutódaként működő Opimusról először a 168 Óra írta, hogy tavasszal alapított leányvállalata, az Opimus Press Zrt. révén esélyes átvenni a hazájában vádlottak padjára került osztrák pénzember Heinrich Pecina érdekeltségében lévő médiabirodalmat, az egyebek mellett a Népszabadságot is magába foglaló Mediaworks-öt. Az értesülésre ráerősített a Mareting és Média szaklap online kiadása is.

Ilyen körülmények között delikát például a tőzsdén jegyzett Opimus minapi közlése, miszerint közös megegyezéssel távozik a cég főkönyvelője: az új műsorhoz új férfi kell? A részvények mindenesetre meglódultak, az év elején még 5 forint környékén jegyzett, 25 forint névértékű papírokkal már 30 forint felett kereskedtek az elmúlt napokban.
Az Opimusról az Átlátszó már kifejtette, miért mondható Mészáros-közelinek, ha a kapcsolódás első ránézésre nem is tűnik egyszerűnek. Ekkor két Békés megyei gazdaság – bő ötezer hektár termőföld – került az érdekeltségükbe.
Kapcsolódó cikkeink
Viharsarki nagygazdaságok Mészáros-közelben
Még 36 évig bérelhet állami földet a Mészáros-közelbe került Hidasháti Zrt.
Proxyk hiénaszerepben – megindult az erdő Spéder Zoltán ellen
A pártalapítvány esete a kiürített kiadóval: a Népszabadság nehéz napjai
Pecina-Vitézy biznisz? Mediaworks-jelzálog a Helyi Téma védjegyein
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.