2016. augusztus 31., szerda

RÁHEL KISASSZONYKA BAHREINBEN

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.31.


Hát, hogy egyik szavamat a másikba ne őccsem, azzal kezdeném ezt a mesét, mint az összes többit szokás: eccer vót, hol nem vót.

Volt egyszer egy nagyon öreg király. 53 éves is elmúlt már ez a király, mondták is a népek odalent a városban, hogy megette már a kenyerünk javát.

De most nem róla akarok mesélni, hanem arról, hogy ennek a királynak volt egy lánya. De mit is beszélek, nem egy lánya volt neki, hanem több. Csak hát most az egyikről akarok mesélni, úgyhogy töröm is a fejem, miként adjam elő, hogy korrekt legyek, meg számszakilag is rendben legyen a történet.

Ne szóljatok közbe gyerekek, megoldom én magam.

Ott folytatnám, hogy ez a Ráhel királykisasszonyka nem olyan volt, mint a korabeli hasonszőrűek. Nem léha módon élte az életét, mint azok, akik az ő korában csak dolgozni tudtak, tanulni, meg miegymás.

Ez a Ráhel királykisasszonyka egész álló nap a saját lábán állt. Fújhatott a szél, eshetett az eső, süthetett a nap hétágra, ő nem tágított, csak állt a saját lábán. Volt olyan is, hogy látástól vakolásig mást sem csinált, csak állt a saját lábán.

Próbáljátok ki gyerekek, vajon nektek sikerül-e?

Kötve hiszem.

Na, történt egyik nap, de lehet az is, hogy valamelyik másikon, az öregördög sem ismeri ki magát ezen a sok napon, hogy a Ráhel királykisasszonyka felkerekedett az ő férje urával egyetemben. Csomagoltattak maguknak útipoggyászt, és meg sem álltak egészen Bahreinig.

Messzi ország az a Bahrein, de a Ráhel királykisasszonyka még ezt a hosszú utazást is vállalta. Még a saját lábon állást is odahagyta egy időre, mert ő még ennél is többet akart adni a népének...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.