2016. augusztus 19., péntek

SEMJÉN NEHÉZSÉGE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.19.


Semjén, mint elmondta, próbálja értelmezni a Pápa szavait, de vannak nehézségei.
Úgy lehet ezzel, mint liba a kukoricáról festett képpel - látja, csak nem érti, mi is ez az egész...
Kifejtette: érteni véli Ferenc pápa egyetemes szempontját, azt, hogy a szegények pápájaként értelmezi a küldetését, a szegényeket pedig azonosítja a harmadik világból érkezett migránsokkal.
Ugyanakkor mi van a középosztálybeli európaiakkal és a családjaik biztonságával - tette fel a kérdést a KDNP elnöke, hozzátéve: azok a keresztény püspökök, akik "az iszlám szorításában működnek", árnyaltabban látják a kérdést.

Hiába, tőlünk tanulhat a világ, talán csak toleranciát és empátiát nem, de az összes többi kérdésben a Pápa is csak iparitanuló a magyar keresztények első demokratájához képest, és akkor még nem is beszéltünk a szelíd tekintettű Harrach keresztényről, akinek megtekintésétől törvényileg kellene eltiltani a várandós kismamákat, nehogy háromfejű gyereket hozzanak a világra...
Semjén hülyeségeket beszél, dejszen mitől is mondana okosságokat, hiszen, ha egy kosárba csupa záptojást teszünk akkor abból ilyen lesz a tojásrántotta, nincs ezen mit csodálkozni.
Szerencsére a Pápa nem olvassa a Semjén összest, különben vagy megütné a guta, vagy közbenjárna főnökénél, hogy azonnal verje bele legcikkcakkosabb villámait ebbe a szerencsétlenbe, véget vetve ezzel a kártékonyságnak, mellyel a szeretet vallását amortizálgatja szorgalmasan.

Semjén hülyeségeket beszél, mikor azt mondja, hogy a szegények pápája a migránsokat azonosítja a szegényekkel.
Idiótát nem választanának pápának, ellenben egy pápának tökös férfinak kell lenni, erről maga az Egyház rendelkezik, mikor - állítólag - a megválasztása után azonnal ellenőrzik is ezt.
Ennek a követelménynek a jelenlegi pápa tökéletesen eleget tesz, úgyhogy ha választani kell, hogy Semjén vagy a Szentatya gyengeelméjű, akkor sanszosabb a pártnélküli pártelnök toronymagas győzelme.
Azok a püspökök, akik az iszlám szorításában élnek, igyekeznek minél jobban ellátni feladataikat, mint mindig is a történelemben, de ettől még keresztények maradnak és nem hiszem, hogy egyikük is pályázna a mai kor
Remete Péterének címére.
Nem hiszem, hogy a katolikus egyház különböző viszonyulást írna elő hívei számára az üldözöttekkel kapcsolatban vallásuk vagy származásuk szerint, mint ezt a nagyeszű pártelnök sejteti.
És azt sem gondolom, hogy ne tudna pontos különbséget tenni menekült és gazdasági bevándorló között, mégis összemossa a fogalmakat, és ugyanolyan ostobán migránsozik, mint kenyéradó gazdája, a Nemzet Félesze...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.