2016. augusztus 20., szombat

SZÍRIÁBAN A MENEKÜLTVÁLSÁG KULCSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.19.


Az ENSZ, az Egyesült Államok és az Európai Unió közös felelőssége, hogy a szíriai háborút nem képes megoldani, és a bombázáson kívül többre nem futotta. Évek óta képtelenek megakadályozni a népirtást és békefenntartó csapatokkal megakadályozni, hogy emiatt felboruljon a világ egyensúlya és egyre erősödő népvándorlás következzen be.

Az a humánus magatartás, amely elsősorban a németek, de több más európai ország részéről is megnyilvánul, felemás. Az igazi humánum az lenne, ha nem kellene senkinek menekülnie, mert az élete nem forogna veszélyben. Ebben az esetben világos korlátot lehetne szabni a bevándorlási és vízumszabályokkal az európai bevándorlás formáit és a mértékét illetően is.

Az elsődleges feladat az lenne, hogy biztosítani kellene a békét, az ENSZ határozatának és a békefenntartó nemzetközi haderőnek ellenálló fegyveres csoportokat le kellene szerelni és az Iszlám Államot egy nagyszabású szárazföldi hadművelettel heteken belül fel kellene számolni. Ezt már régen meg kellett volna tenni. Hibás Obama politikája, amely nem akar több pénzt áldozni újabb háborúkban, mert a látszólag békés amerikai álláspont sokkal többe kerül majd, mind pénzben, mind ember életben.

A legújabb fotók és videók a szíriai bombázásokról világossá teszik, hogy ezeknek az embereknek tényleg nincs más lehetőségük, ha meg akarják menteni saját és gyermekeik életét, minthogy Európába menekülnek. Velük valóban érkezhet a kontinensre terrorista, vagy erősödhet a későbbi generációk miatt a terrorizmus veszélye, a bevándorlással járó feszültségek, különösen, hogy az európai országok nem integrálni, hanem asszimilálni akarják a menekülteket, de a jogos menekültek miatt lehetetlen a népvándorlást megállítani...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.