2016. augusztus 19., péntek

TALÁN MEGHALLJA BRÓDY JÁNOS ÉS TALÁN VAN MÉG OTT EGY DAL. NEKÜNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.18.
 

Tegnap még homlokon csapott a kereszténynépnemzeti forradalmi nóta, ami már tegnap is egy vödör trágya volt. Már akkor sem értettem, hogy miért is kell nekünk a rosszízű import rágógumi valódi műanyagból, amikor speciel van értékes, ízletes, zamatos, igazi értékünk. Van valamink, ami 1973 óta nem kopik, hanem egyre fényesebb lesz a simogatástól, az érintéseinktől. Csak a hangsúly tevődik át. Érdemes meghallgatni, mint jelentett tíz éve és mit jelent most .

A hatalom íratott magának egy harci indulót. A fiatalokhoz akartak szólni – ők állítják, nem én – de a nóta olyan lett, mint az egész magyar kormány. Ócska, röhejes, lapos, kicsit lopott, kicsit kopott. Aki szereti, szeresse.

Bródy János egyszer, amikor talán az olvasók egy része meg sem született, írt egy himnuszt. Ha jól számolom, 26-27 éves volt akkor. Lehetett volna az akkori értékrend szerint trendi. Akkor nem tiltják be a lemezt 10 évre. Akkor ma már nem is emlékeznénk arra a dalra. Nem lenne az az utolsó versszak, a néma gitár.

Én nem tudok megrendelni, felkérni megbízni. Csak szavaim vannak. De talán együtt lehet olyan erős a hangunk, hogy meghallja Bródy János és talán van még ott egy dal. Nekünk. Nem trendi, nem fancy, nem szexi. Csak igaz. Ha ott az a dal, kérjük el tőle és köszönjük azt a zászlót, ami ma is lobog.

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.