2016. augusztus 2., kedd

UBORKASZEZON - KOVÁSZ NÉLKÜL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.02.


Uborkaszezonnak nevezik, ezt az időszakot már régóta.
De még az uborkát is szeletelve kapjuk, mint büntiben levő apáca a kolostorban...
Nyár van, a politika csendben csordogál, hír alig van, a politikus nyaral.
Nehéz dolga van, hiszen nemigen villoghat azzal, amit fáradságos munkával összeszedett, hiszen neki illik puritánnak mutatkoznia.
Közben a fene eszi azért, hogy végre valahol megmutathassa, hogy ő nem egy senki, nem egy a lesajnált milliókból, nem a rabszolgák közül való, hanem ő egy Valaki.

Egy tényező, az ország dolgát intéző Nagyember.

Kénytelen külföldre utazni, ahol az igazi luxustól ugyan fényévekre, de a honi körülmények között egy falusi nábobnak is becsületére váló, all inclusive ellátást nyújtó szállodában anélkül ejtőzhet, hogy rettegnie kellene a honi bulvár mészárosaitól, akik ha észreveszik, hát azonnal fasírtot csinálnak belőle.
A másik, amelyik már évek óta harácsol, most végre fellopakodhat yachtja fedélzetére, mely strómanja nevén van.
De ki se kell futnia, és máris tengeribeteg, mert retteg attól, hogy ez a hajó lesz az ő Titanicja.
A harmadiknak végre van kis ideje az elemcserére, bevonul hát egy hétre a mosolygósba, boldogan és zavartalanul lengeti a nyelvét, hiszen fotós a környéken szál se, ha meg odatévedne, majd eltanácsolják a rohatt migráncs terroristáját az erre szakosodott szervek.


Hogy a kormánypártok oldalán ez a helyzet, az még csak rendjén is van, örömteli dolg ez, hiszen addig se okoznak további károkat.
De az ellenzék se igen aktivizálja magát, ül, mint szaracén a fűben és elégedett napközisként bámul bele a világba.
Talán az egy LMP kivételévekl, velük kapcsolatban már csak az a kérdés, hogy ellenzékiek-e, vagy harcosok a trójai faló hasából.
Legutóbbi teljesítményük Posványoson nagyon szép volt, megint sikerült a választók fejét összezavarniuk, de már kimagyarázták magukat, - nem így, hanem úgy gondolták, és aki a szavazásra biztatott kijelentette, hogy el se megy oda.
Persze egy hír cáfolata feleannyi figyelmet sem kap, mint a hír maga, és ezt az is tudja, aki a hírt generálta, meg az is, aki cáfolta, de hát ne legyünk telhetetlenek, hiszen az elvi magatartás ennél a pártnál elsőrendű szempont.


A szocialisták láthatólag belefáradtak saját magukba, meg a pártelnök-választásba, így aztán eltűntek, mint vadlúd a hajnali ködben, gondolom, kerülik a feltünést, abból nem lehet gond.
Talán csak a földekről szóló népszavazási kezdeményezés elbaltázása vált ki halovány érdeklődést a média azon részéből, melyet még nem zabált fel a Takony Művek, hiszen ennyire amatőr módon eljáni még a Szocialista Párttól is szokatlan.
A szocialistáknál mindezzel Gőgösnek kellett volna megbírkózni, ami ebben a politikai heislyzetben, a diktatúra körülményei között szinte megoldhatatlan feladat, hiszen az emberek félnek nevüket adni a véleményükhöz.
Ezt a kampányt szakembereknek illett volna tervezni.
Hol vannak már azok az idők, mikor a szakértelem olcsó bolsevista trükknek számított, a szocialisták - és a teljes demokratikus oldal felhagyott a trükközéssel már évek óta...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.