2016. augusztus 11., csütörtök

UGYANOLYAN GAZEMBER, MINT AZ A POTROHOS, KÉNYSZERKÉPZETES KALANDOR, AKIT ÁLLAMFÉRFINAK NEVEZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.10.


...Hol volt a becsületesség és tisztesség földi helytartója az elmúlt hat évben, amikor szeretett pártja, az egykori szocialistából, majd liberálisból népnemzeti bolsevikba fordult át, amikor a kétharmados többség könyörtelenül átnyomta parancsra szavazó és bégető gépezetén a nagyipari lopást törvényesítő jogszabályok garmadáját, és amikor a Fidesz a korrupciót legfőbb politikájaként tűzte zászlajára és tette rezsimje gyakorlati alapjává a mindennapokban?

Fogalmam sincs hol volt Kövér László, de sejtem, hogy az elmúlt hat évben is páratlan sűrűségű bajusza alatt morgolódott következetesen és néha tüntetőleg felemelte a hangját. Már ha egyáltalán. Az erős töltésű morális felelősség szellemében. Jahogy. A kormányzati félreinformátorok már megint hülyének néznek. Ha van közöttük olyan, aki elhiszi legalább, amit mond. Ámbár kétségem nincs afelől, hogy ezt Kövér elvtárs is véresen komolyan gondolja. Hogy el lehet határolódni ilyen előre leosztott szerepek mentén saját maguktól.

Kövér konkrétan azzal eteti saját magát és azokat, akik elhiszik ezt még neki, hogy Orbán Viktor egy áldott jó ember, aki nem tehet róla, hogy az őt körülvevő slepp vastagon magán hordja mintegy vakolatként a korrupció látszatát. Súlyos kórkép ez Kövér Lászlóról, aki mindenki más pofátlan gazdagodásán állítólag fel van háborodva, csak Orbán Viktort menti fel minden terhelő körülmény alól. Tehát miközben egyre nagyobb sebességre kapcsol a nagyipari lopás, Kövér László arról győzködi a tátott szájú közönséget, hogy a harácsoló pofátlan geciket szemmel tartják és meg is dorgálják szükség esetén.

Beszarok: Kövér Lászlóról, a szimbolikusan pörköltszagot árasztó tenyeres-talpas házmesterről azt gondolja a környezete,  hogy ő a legfőbb morál megtestesítője a Fideszben, aki szerint rendben van, hogy a felcsúti szellemi hormonzavaros egyszemélyben döntsön élők és holtak sorsáról, arról, hogy ki rohadjon is meg, kiből legyen milliárdos, nagytőkés, rektor, egyházi főméltóság, vagy csűrkapu a kert végében.

Képzeljétek el, ti nagyon hülyék Kövérrel az élen, hogy akkor nekünk mennyire elegünk van Habonyból, Rogánból, de még Kövér Lászlóból is! Be kell fejeznem a cikket, ezért nem fogom idetenni a listát. Kövér Lászlóból kiemelten és elsősorban, aki szerintem már csak legfeljebb annak a látszatát tudja megőrizni egy pohár pálinka fölé hajolva, hogy ő még tényező a kollégista harcostársak klubjában és hogy számít a véleménye.

Ehhez képest az van, hogy a kivénhedt Orbán-rajongó Kövérnek moralitáshoz, erkölcshöz, tisztességhez pontosan annyi köze van, mint Habony Árpádnak és Rogán Antalnak. Azzal a különbséggel, hogy esetleg kimarad a zsíros falatok zabálásából, és végignézi, ahogy felkapaszkodott paraszték tömik a majmot. De kussol, megalkuvó, sunyi gerinctelen és gyáva kinyitni a pofáját és ráborítani az asztalt a személyiségzavarosra.

Mert Kövér László nem a tisztesség és becsület szószólója a Fideszben, hanem paraván-kezdemény. Aki eltakarná, de képtelen eltakarni, hogy mit művelnek az elvtársai kormányzás címszó alatt. Nem azért takarná el, mert ellenére van, hanem mert a látszat sokba kerülhet és Kövér Lászó cinkostársként oda kerülhet, ahová való. A trágyadombra.

Az a baj, Laca, hogy a bűbandákban nincsenek jók és rosszak, és minden mindennel összefügg a maffiában. Értem, hogy nem tehetsz mást, mint véded a főmaffiózót, de egy idő után már akárhova állsz, mindenhonnan kifolyik a szar. És lehet, hogy nem loptál annyit, mint ők, a Habonyok, Rogánok, Tiborczok, Orbánok (vagy nem olyan látványosan), de ugyanúgy megrohadsz, mint ők....

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.