2016. augusztus 11., csütörtök

ÚJABB BEJELENTÉST TETTEM AZ EURÓPAI CSALÁS ELLENI HIVATALNÁL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.08.10.


A magyar közügyek átláthatóságáért küzdő, Pulitzer-emlékdíjas atlatszo.hu újabb aggasztó, az uniós pénzekkel való visszaélés gyanúját felvető információkról számolt be "Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó család háza" című cikkében. Az atlatszo.hu által feltárt összefüggések alapján egy bejelentésben arra kértem az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) illetékeseit, hogy vizsgálják ki ezt a csalás és korrupció gyanúját felvető ügyet.

Erdélyi Katalin és Baranya Ákos által készített videót is tartalmazó publikációból világosan kiderül, hogy Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és családja miként állt a "saját lábára" a Világörökség részeként nyilvántartott Nógrád megyei Hollókőn.

A Fidesz-ellenességgel nem vádolható Magyar Hírlap 2015 januárjában harangozta be, hogy négycsillagos superior wellness szálloda épül Hollókőn európai uniós és hazai pályázati támogatás segítségével, és az új hotel a sokat szidott Európai Unió támogatásával valósul meg, potom 497 millió forint támogatással. Az építkezés jelenleg is zajlik. 

Ennek a szállodának a közvetlen szomszédságában van egy családi házas telek, amely a Palóc Hotel Kft. birtokában van, a cég két tulajdonosa pedig Becsó Zsoltnak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének felesége és testvére, Becsóné Zvada Anita és Becsó Károly. Ezt a telket már 2013-ban bejegyezték a Palóc Hotel Kft. fióktelepeként. Erre a hollókői telekre az ingatlan tulajdoni lapja szerint tavaly májusban 34,6 millió forint értékű jelzálogjogot jegyzett be az OTP., és az atlatszo.hu információi szerint valószínűleg ebből a jelzáloghitelből épül rajta - a hotel építésével párhuzamosan - egy ház, viszont a banki kölcsön adósa nem a telektulajdonos Palóc Hotel Kft., hanem egy másik cég, a pásztói Vertical Art Kft.

Ez a vállalkozás egy másik cég, az Ara-Coeli Kft. birtokában van, és ennek a cégnek a tulajdonosa pedig nem más, mint Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és testvére, Becsó Károly. Vagyis: Becsó és testvérének közös cége hitelt vett fel egy telekre, amely a Becsó feleségének és testvérének tulajdonában lévő cégé....

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.