2016. augusztus 5., péntek

ÚJRA ÖSSZEBÚTOROZOTT THÜRMER GYULA ÉS ORBÁN VIKTOR

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.05.

 
Nem első ízben kerül azonos platformra az ultra baloldali Magyar Munkáspárt és a jobboldali Fidesz. Korábban a magántulajdon ellen kampányoltak közösen, most az Európai Unió ellen szólítják harcba híveiket a menekültválság kapcsán. Orbán Viktor és Thürmer Gyula egységfrontja soha nem volt olyan szembetűnő mint most, hiszen ha a posztkádárista párt meg sem szólal menekültügyben, nem támad feltétlenül hiányérzetünk, ők mégis fontosnak érezték a kormány melletti kiállást. A nem igazán mérhető támogatottsággal bíró posztkommunista párt szlogenjeiben és vállalt politikai céljaiban annyira hasonlít a Fideszre, mintha a kormánypárt egyik szatelitszervezete lenne.
 
Nem tudjuk, bárki észrevette-e Csongrád megyén kívül élők közül, hogy a Magyar Munkáspárt megkezdte a kampányát a kvótanépszavazás ügyében, melynek keretében a párt első embere keményen letette voksát az úgynevezett brüsszeli diktátum ellen. k Thürmer Gyula kampánynyitó beszédét Szegeden, egy lakótelepi élelmiszerbolt (multi) bejáratánál tartotta kicsiny, ám annál lelkesebb közönség előtt.     
 
Thürmer szerint Brüsszel nem fogja figyelembe venni a népszavazás eredményét, de azért részvételre szólította fel híveit. Egyetért a kormány kerítésépítésével is, szerinte egyetlen menekültet sem szabad beengedni az országba, mert Magyarország gazdasági és demográfiai problémáit nem így kell orvosolni.   Szerinte a migrációs krízist a nyugati nagytőke idézte elő, ezért a burzsoáknak is kell megoldania azt. Támogatni kell a polgárháborúk befejezésére tett próbálkozásokat, tiszteletben kell tartani a nép akaratát mindenhol, így Szíriában megválasztott, legitim elnöknek tekinti Asszadot, akit a nyugati hatalmak meg akarnak buktatni.
 
Szavait hallgatva olyan időutazást élhet át mindenki, hogy nyúlunk is a könyvespolc legfelső polcán található, huszonöt éve szerényen a háttérben meghúzódó Marx- Engels összes után, és keressük azokat a sorokat, melyekben ott lapul az az állítás, mely szerint a munkásosztálynak történelmi feladata a migránsáradat megállítása. Persze, a velünk élő történelem más kihívásokra sarkallta a keményen dolgozó szocialista brigádokat, mint a nyugati nagytőke színeváltozása, mely most az egyesült Európa képében riogatja a jobb sorsra érdemes munkásosztályt...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.