2016. augusztus 7., vasárnap

VIDÉKI NAGYURAK ROMBOLHATJÁK LE A FIDESZ FŐVÁROSI BÁSTYÁIT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.07.


Kevesen foglalkoztak eddig azzal a jelenséggel, hogy a vidéki Magyarországon a feudalizmus feltámasztásának réme fenyeget már évek óta. A kormánypárt fővárosi központja a vidéki választókörzetekben mandátumot szerző képviselőket lényegében helytartóként tartja nyilván, így nem meglepő, hogy néhányan már kissé túllőttek a célon. A Voldemort nagyúrként elhíresült BAZ megyei fideszes helytartó most elég kellemetlen helyzetbe hozta a főnökeit, ám nem ő az egyetlen, akitől tartaniuk kell a budapestieknek.

Mengyi Roland a semmiből lépett elő hat éve, ma pedig már nem csak a választókörzetében, de az egész országban ismerik a nevét. Az országgyűlési képviselő azonban nem parlamenti aktivitásával vívta ki a köz figyelmét, hanem egy olyan korrupciógyanús üggyel, melyet nehéz lesz elsikálnia a pártnak. Most legalábbis úgy tűnik, hogy az illetékes minisztérium, illetve a kormányzópárt potentátjai beáldozhatják a túl kapzsivá vált nagyurat, aki a Harry Potter című regényből ismert főgonosz, Voldemort nevén szólíttatta magát a magánbeszélgetéseiben.

Azért ne legyenek illúzióink, az EU-s pénzek lenyúlása ügyében folytatott nyomozás  számos fordulatot vehet még, Voldemort akár jófiúként is kikerülhet az ügyből, és azt se feledjük, hogy a képviselő kormányzati támogatással hallgat, mióta a botrány kirobbant. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a budapesti központban megunták azt a szabadrablást, ami a helytartók nevéhez köthető az utóbbi hat évben, és rá akartak ijeszteni a többi nagyhatalmú vidéki fideszes politikusra. Sokan emlegetik a Békés megyében szinte korlátlan hatalommal bíró Simonka Györgyöt, mint aki már túl sok kínos ügyet produkált, így akár Mengyi sorsára juthat, ha nem fogja vissza magát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.