2016. szeptember 26., hétfő

A BUDAPESTI MERÉNYLET NAGY KIHATÁSSAL LEHET A NÉPSZAVAZÁSRA - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.09.26.


Több külföldi lap is cikkez a szombati budapesti robbantásról. A Washington Post szerint rendkívül szokatlan lenne, ha a támadás a rendőrség ellen irányult volna. A The Times azt írja, a budapesti robbantás fokozta a félelmeket a terrorakcióktól, miközben már csak pár nap van hátra a népszavazásig, amely amúgy is kiélezte a feszültséget Magyarországon.




A Washington Post szerint rendkívül szokatlan lenne, ha a szombati belvárosi robbantás valóban a rendőrség ellen irányult volna, ahogyan azt a főkapitány állítja. A tudósítás kitér arra, hogy vadászat indult a feltételezett tettes után, miközben Európa több országában ideges a hangulat a közelmúlt iszlám, illetve szélsőjobbos terrortámadásai miatt. A cikk rámutat, hogy az akció egy héttel a népszavazás előtt történt. A makacsul migránsellenes kormány a kvóták ellen kampányol, mondván, hogy a többségükben muzulmán bevándorlók veszélyt jelentenek a földrész keresztény identitása és biztonsága ellen. Magyarország talán a legelutasítóbb állam a kontinensen a menekültekkel szemben.

The Times
A budapesti robbantás fokozta a félelmeket a terrorakcióktól, miközben már csak pár nap van hátra a népszavazásig, amely amúgy is kiélezte a feszültséget Magyarországon. A hosszadalmas migránsellenes kampány után a kormány üzenete egyszerű: „Ne kockáztassatok, szavazzatok nemmel!” A független bevándorlási politika követelésével nem egészen arról van szó, hogy az ország ki akarna lépni az EU-ból, de üzenni kíván Brüsszelnek. Az ellenzék ezzel szemben azt állítja, hogy a Fidesz közpénzből vagyonokat költött a gyűlölethadjáratra, amely gyengíti Európát és megmérgezi a társadalmat. Szirtes György, a Nagy-Britanniában élő magyar származású költő azt kérdezi, mi lehetne jobb, mint az elsöprő többség, tele gyűlölettel? Hozzáteszi, itt már a lehető legrosszabb jellemvonások nyilvánulnak meg, amit a hivatalos tájékoztatás gerjesztett. Az UNHCR szóvivője azt mondja, szembemegy az európai alapértékekkel, amikor arra buzdítják az embereket, hogy fordítsanak hátat a szélsőségek, a háború és az üldöztetések áldozatainak. A közhangulat azonban a menekültek ellen fordult...

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.