2016. szeptember 30., péntek

ATV-SEK, A GAZDÁTOK, NÉMETH SÁNDOR VÁLLALHATATLAN

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.09.29.


Kedves Kollégák az ATV-nél! Németh Sándornak, az ATV tulajdonosának nézetei vállalhatatlanok minden normális, liberális, humánusan gondolkodó demokrata számára, legyen az jobboldali, vagy baloldali, nem is beszélve a keresztényekről. Utóbbiak nevében nem szólnék, mert ateista vagyok. Nektek azonban, kedves kollégák az ATV-nél, előbb vagy utóbb, de inkább előbb, színt kellene vallani és legalább el kellene határolódni a gazda nézeteitől. Nyilván ennek semmi akadálya, hiszen az ATV-nél a véleményeteket szabadon fogalmazhatjátok meg, arra a tulajdonosnak semmi ráhatása nincs – ha nem tévedek. Ha mégis, akkor nem álltok jól, de azt is ki kellene mondani, és abból is le kellene vonni a szükséges következtetést.

Van az a pénz – szokták mondani –, pedig nincs az a pénz. Nincs az a pénz, amiért Németh Sándort vállalni kell és vállalni szabad! Volt szerencsém már korábban jelezni, és mások is megtették ezt, hogy a kedves hittantanár úr nem Jézus tanait terjeszti a Hit Gyülekezetben, hanem egészen konkrétan kormánypropagandát folytat. Ami nem lenne baj, ha az a kormánypropaganda nem lenne a krisztusi tanokkal – de a pápa állásfoglalásaival is – ellentétes. Ez persze megint nem az én bizniszem. Ellentétben azzal, hogy ezek a nézetek felháborítóan antihumánusak és az Európai Unió, de egész Európa értékrendjével ellentétesek, ami már engem és mindannyiunkat érint. Vállalhatatlannak és gyalázatosnak tartom Németh Sándor fellépését, azt, hogy a népszavazással kapcsolatban megfogalmazott állásfoglalásával az orbáni rezsim primitív hatalmi játszmájának és rasszista politikai vonalvezetésének szolgálatába áll, miközben úgy tesz, mintha ellenzéki orgánum tulajdonosa lenne.
 
Ezt így sokáig nem lehet eltűrni, és akinek van még emberi, erkölcsi tartása, továbbá komolyan veszi a szakmáját, az újságírást, annak előbb, vagy utóbb választania kell. Vagy Németh Sándor ATV-je, vagy a tisztesség. Sajnos az élet az elmúlt ezer évben tele volt ilyen választási kényszerekkel, kedves kollégák, és sokan választottak már az évszázadok alatt rosszul, kevesek jól – ezért is vagyunk itt, ahol vagyunk. A munkahely és a fizetés, az anyagi jólét, az egzisztencia fenntartása nem csak kis hazánkban, de a világ minden országában hozott már létre olyan döntési kényszert, amelyben nehéz volt az emberséges és a tisztességes utat választani...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.