2016. szeptember 22., csütörtök

AZ MEGVAN, HOGY SIMONKA NAGYÚR MIGRÁNSOKAT KERGET A DINNYEFÖLDJÉN?

SZEGEDFI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.09.21.


Gőzerővel migránsoznak a Fidesz vidéki nagyurai, még olyanok is, akiknek inkább korrupciógyanús ügyeiket kellene tisztába tenniük a választópolgárok előtt. A kampánynak ugyanis zajlania kell, hiába kérdőjelezi meg a helyi vazallusok szavahihetőségét egy kis ügyészségi vizsgálódás.  A kormányzópárt dél-békési mindenható ura most például attól félti másfél éves lányát, hogy 15 év múlva egy muszlim férfi harmadik felesége lesz. A hülyeség és az izzadságszagú kampány egy újabb gyöngyszemét leltük meg, ám a vidéki Magyarországon sokak számára hihetőek az ilyen jövendölések. Szóval, ez egy olyan vicc, amin sokkal inkább sírni kell, mint nevetni.

A Szegedi Kattintós maroknyi csapata attól tart, hogy a fővárosiak még mindig nem értik, hogyan működik a vidéki Magyarország. Itt a Fidesznek nem kellett új rendszereket alkotnia, feszegetnie az alkotmányosság határait, csupán újra kellett élesztenie a második világháború előtti társadalmi viszonyokat. A közmunka általánossá tételével lényegében zsellérsorba taszította kisvárosok és falvak lakóinak tízezreit, korlátlan hatalommal ruházta fel a különböző térségek kormánypárti képviselőit, a helyi hivatalok dolgozóit pedig olyan csinovnyikokká alacsonyította le, akik joggal gondolják, hogy a megélhetésüket kizárólag a Fidesz hatalmon maradása garantálja.

A feudális viszonyok a mélyben túlélték a szocializmust, a rendszerváltás első húsz évét, a Fidesz 2010-es hatalomra jutása óta azonban tudatos a függőségi viszonyok felerősítése, egyes társadalmi csoportok elszegényítése és sok esetben elbutítása, a más véleményen lévők egzisztenciális és politikai ellehetetlenítése. A helyi Voldemortok ugyanakkor szó szerint mindenről döntenek a saját királyságuk területén. A beleegyezésük nélkül nem lehet egy falusi művelődési ház igazgatóját sem kinevezni, a polgármestereknek pedig gazsulálniuk kell minden egyes fejlesztés támogatásáért, nyilvánosan kell hűséget esküdniük a helyi hatalmasságnak pályázatuk elbírálása előtt, nehogy hoppon maradjanak, és a település lakossága leváltsa őket a következő helyhatósági választásokon...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.