2016. szeptember 22., csütörtök

PETI NEM HAGYTA MAGÁT ÖSSZEZAVARNI A TÉNYEKKEL. MOST SEM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.21.

 
Arra ugye emlékszünk, amikor Szijjártó Peti, érthetetlen okokból még mindig külügyminiszter egy interjúban elmesélte, hogy Brüsszelben az életéért futott? Mivel külügyminiszter még ekkorát nem hazudott interjúban, gondoltam, hogy az volt Peti mélypontja. Pedig lehetett volna az is, amikor a gyerekével a karján vadászta a hatást és a politikai népszerűséget egy németországi robbantás kapcsán. Vagy amikor Mongóliábal hazajövet azonnal megragadta az alkalmat, hogy a megpuccsolt török diktátorral való szolidaritását kifejezze és biztosítsa a magyar kormány diktátorok iránti őszinte csodálatáról.
 
Ezekhez képest most az van, hogy Szijjártót a turulszaros anyaföldig alázta a BBC Newsnight című műsorának dörzsölt, tapasztalt és felkészült vezetője, Evan Davis. Aki az 5 perc 38 másodperces beszélgetés nagy részében jó fej volt és hagyta kibontakozni a lufifejűt, ám egy óvatlan pillanatban lecsapott a debilként vigyorgó, elhasznált paneleket-sablonokat ismételgető futsalosra.
 
A vakon hívők kedvenc tarajos gőtéjének azzal kellett szembesülnie, hogy amikor nem mikrofonállványok kérdeznek a frizurája alatti résztől, akkor bizony előbb-utóbb fel-alá ugrál az ádámcsutka, mert ugyanis a betanult frázisokkal nem lehet meghatni a kérdezőt. Evans arról a szórólapról kérdezte Petit, minden külügyminiszterek legnagyobb szégyenét, amelyet a magyar kormány minden háztartásba eljuttatott és azt állítja, hogy Nagy-Britanniában is vannak olyan „no-go zónák”, ahová a bevándorlókon kívül más nem teheti be a lábát.
 
Evans-t az érdekelte, hogy vajon Peti elhiszi azt, amiről beszél. Peti nem hagyta magát összezavarni a tényekkel, bár enyhén zavarodottan magyarázta, hogy ezeket az állításokat nyilvánosan hozzáférhető jelentésekre, és a hírekre alapozták. A futsalos szerint Európában igenis vannak „no-go zónák”, és a magyar kormány nem akarja, hogy Magyarországon is legyenek...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.