2016. szeptember 19., hétfő

AZ ÖNMOSDATÁSI KÍSÉRLET

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.09.19.


„A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan ezt válaszolta az Indexnek: Gyurcsány Ferenc kétségbeesett önmosdatási kísérleteivel nem foglalkozunk.” (Orbán az előrehozott választásokról: Gyurcsány önmosdatása)

Nagyon helyes! A kíméletlen ostrom visszaverése és a végveszély elkerülése nem a kétségbeesés és a jelentéktelen, önző önmosdatási kísérletek ideje. Egyelőre érje be mindenki szerényen az október 2-ára meghirdetett, határvédő golyósironnal folytatott élet-halál harccal. Az elkövetkezendő csatákkal bőven ráérünk majd később foglalkozni.

Hacsak az egyre közeledő, holosztikus népszavazás eredményének következtében az egész nemzet nem süllyed el azon nyomban szégyenében, a jövőben megvívandó, győztes ütközetekből lesz még elegendő mennyiség.

Ha a haza valamikor októberben magához rendeli a miniszterelnököt és kijelenti számára, hogy „egy ezredévnyi szenvedés” után mostanában égető szüksége lenne egy megfelelőképpen előrehozott választásra, akkor az germanikusan az illetékesek által előre is lesz hozatva a megfelelő időpontra. Also! Majd akkor lehet kétségbeesetten jajveszékelni, hogy ezt most meg miért kellett és mégis hogyan. Talán még a bejutási küszöböt is valahogy feljebb lehetne pöckölni úgy 15-20 % környékére, ami rendkívül praktikus lenne a parlamenti helyek elosztását illetően.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjétől elhangzottaknak első ránézésre nem sok értelme van, pontosabban mondva semmi. A mondat jelentése sajnos többszöri nekifutásra sem változik meg. Egyáltalán nem világos ugyanis az, hogy az előrehozott választások emlegetésével miként lenne képes Gyurcsány Ferenc – bármennyire kétségbeesett állapotban is van – megmosakodni. Ezt talán nem is érdemes tovább firtatni, de Gyurcsánytól természetesen minden kitellik. Könnyen elképzelhető, hogy a volt miniszterelnök egy „Előrehozott választások jojobával” feliratú tusfürdővel próbálja lemosni önmagáról a vért és a szennyet.

A kvótareferendumra a nép által adott kedvező válasz esetén logikus lenne kihasználni a megszerzett hatalmas bizalmat. Orbán Viktor pénzt, energiát, embert, csirizt nem kímélve, ellenállhatatlanul csábította el a magyar választópolgárokat. Ennek hatására mára már olyan vonzó lett, mint egy 89 éves, dúsgazdag texasi olajmágnás, néhány előrehaladott állapotban lévő krónikus betegség kíséretében. Már első ránézésre kiváló partinak tűnik.

Naiv természetű, ártatlanul bajba jutott hajadonok esetében praktikus okokból előbbre szokták hozni a házasságkötés időpontját, ha sikerül előkeríteni ehhez a megfelelő vőlegényt. Miért ne lehetne ugyanezt megtenni a magyar választókorú népességgel kapcsolatosan is? Ők is kellőképpen naiv természetűek és ártatlanok.

Az így, még azon melegében megszerzett kétharmados többséggel már könnyedén be lehetne sepregetni a megmaradt értéktárgyakat és rá lehetne térni a köztársasági elnök jogköreinek kibővítésére. Mindez természetesen csupán aljas koholmány, amelynek emlegetésével Gyurcsány Ferenc akár egy hosszas és alapos kádkúra igénybevételére is kétségbesett kísérletet tehetne.

Ha a Fidesz valamiről azt kommunikálja az állampolgárok felé, hogy annak semmi alapja sincs, csupán nevetséges feltételezés, szánalmas próbálkozás, nem is érdemes foglalkozni vele, stb., akkor azt a bizonyos valamit érdemes egészen komolyan venni. Jobb kissé bizalmatlannak, mint teljesen hülyének lenni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.