2016. szeptember 15., csütörtök

BUKHAT EGY CSÚCSRENDŐR KORRUPCIÓS ÜGY MIATT?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.15.


Ezekről ne maradj le!
 
Bukhat egy csúcsrendőr korrupciós ügy miatt? (NOL)
A Fideszt nem, de a Kutyapártot büntetik (
Átlátszó)
Kihívójára találhat Habony a plakátpiacon? (
HVG)
 
 
 
Ha van 3 perced:
 
Bukhat egy csúcsrendőr korrupciós ügy miatt? A volt Nógrád, majd Pest megyei rendőrfőkapitány ellen indult nyomozás, befolyással üzérkedés és egyéb korrupciós bűncselekmények miatt. Augusztus elsejével hirtelen visszahelyezték az ORFK-ra. A Belügyminisztériumban a közfoglalkoztatási pilot programok jogi felügyeletét látta el, de a minisztériumban az ügyészségi eljárásról semmit nem akartak elárulni. (NOL)
 
A Fideszt nem, de a Kutyapártot büntetik
Legalábbis a VII. kerületben a közterület-felügyelet egy matricáért. KRESZ tábla hátuljára és az alatta lévő kukára helyezett matricáért kapott a Kétfarkú Kutya Párt 45 ezer forintos bírságot. Ám az ugyanott lévő, fideszes matrica már nem számított szabályszegőnek.  Ez azután derült ki, hogy az Átlátszó megkérdezte az az önkormányzatot, hogy kiket büntettek még meg. (
Átlátszó)
 
Kihívójára találhat Habony a plakátpiacon?
A kültéri reklámpiacon egy francia közpöntú cég, a JCDecaux egyre nagyobb arányban képviselteti magát Simicska ellehetetlenítése után. Nem feltétlenül a versenyszféra térnyerése ez a plakátbizniszben, sokkal inkább Tombor András, Orbán Viktor volt biztonságpolitikai tanácsadójának közvetítő szerepe lehet az ok, aki a cég elődjének vezérigazgatója volt. (
HVG)
 
Addig kavartak Schmidt Máriáék, hogy bírósági ügy lehet belőle
Spéder Zoltán, saját maga ellen szavazva vált meg a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben betöltött pozíciójától. Az ő és emberei helyére Schmidt Mária lánya és veje került, furcsa módon az ő támogatásával. A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint ez a kavarás jogellenes, ezért a bírósághoz fordulnak az ügyben. (
HVG)
 
Előre leoszott szerepek az Új Színháznál
A fővárosi közgyűlés augusztus végén választotta ki a színház élére, az eddig is igazgatói posztot betöltő Dörner Györgyöt. Erre a helyre azonban, az utóbbi években példátlan módon, egy tucatnyian pályáztak összesen, akiknek több mint a fele és az ő alkotótársaik, most nyílt levélben fellebbeznek a döntés ellen. Az elbírálás során történt szabálytalanságok, miatt kérik ezen felül a Thália és a Madách Színházról szóló eredmény megsemmisítését is. (
Index)
 
Ha van még két perced:

Kirúgták az államtitkárt, aki kétmilliárdos megbízást adott a saját cégének, amelytől havi félmilliós fizetést kapott. (Index)
 
2,5 milliárd forintért kapnak új autókat a magyar diplomaták. A Külügyminisztérium szerint rossz fényt vetnek Magyarországra a leharcolt autók. (Index via Blikk)
 
Ésszerűségi szempontokat nem vizsgálhat az MNB felügyelőbizottsága, csak törvényességieket, így nem foglalkoztak a jegybankelnök barátnőjeként emlegetett nő, fizetésével. (HVG)
 
Két MTVA-s vezető a felmentését kérte a lehallgatási ügyben, őket a rendőrség néhány héttel ezelőtt gyanúsítottként hallgatta ki. (444)
 
A letelepedési kötvények révén eddig 18 ezer ember kapott letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt, az állami bevétel eléri az 1 milliárd eurót. A közvetítők ennek többszörösét nyerhették. (Blikk)
 
Egy évvel ezelőtt már kérte a Nemzeti Választási Bizottság elnökének felmentését az MSZP, amit akkor elutasítottak. A párt nem fogadja el a döntést, újabb vizsgálatot kezdeményezett. (NOL)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.