2016. szeptember 1., csütörtök

ÉKTELEN NAGY KAMU A SZIJJÁRTÓ-FÉLE VILÁGVERŐ PÉNZNYOMDA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.01.


Ezekről ne maradj le!
 
Éktelen nagy kamu a Szijjártó-féle világverő pénznyomda  (Index)
Hogyan nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége? (Átlátszó)
A Dunába fulladhatott a nincstelen zenész, majd átadta milliárdos cégét (HVG)
 
Ha van 3 perced:
 
Éktelen nagy kamu a Szijjártó-féle világverő pénznyomda
Az előző évben 6 milliárd forint veszteséget termelő Magyar Nemzeti Kereskedőház szerint, 11-szeresen térül meg minden befektetett forintjuk. Ami alig hihető állítás, hiszen nincs olyan tevékenység a világon, ami ekkora megtérülést eredményezne. Ráadásul az állítást a nagy nehezen nyilvánosságra hozott adatok alapján semmi nem támasztja alá.
(Index)
 
Hogyan nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége?
Máig nem nyilvánosak azok az adatok, amivel a túlárazást bizonyítani lehetne a Margít híd felújításánál. Annyit azonban lehet tudni, hogy a projekt a végén már több mint hatszorosába került az eredetileg tervezettnek. A 2010-ben megalakult vizsgálóbizottság szerint nem volt vezetője a projektnek, a politikai vezetés több esetben is beleavatkozott a felújításba, illetve az előkészítő dokumentumok is hiányosak voltak.
(Átlátszó)
 
A Dunába fulladhatott a nincstelen zenész, majd átadta milliárdos cégét
Nagyon úgy tűnik, hogy fordulat állt a tavaly novemberben rejtélyes körülmények között eltűnt zenész, Farkas Mihály ügyében. Már a bulvárlapokban is szellőztetik a hírt, hogy egy az év eleje táján a Dunában talált holttestet DNS-teszttel sikerült azonosítani, és a holttest Farkasé. Csak az eltűnése után derült ki, hogy a zenész egy milliárdos cégbirodalom tulajdonosa is volt egyben. A tulajdonjogot viszont halála előtt a cég vezérigazgatójára ruházta.
(HVG)
 
Bátran dicsekszik a közrádió a hallgatottságával, de nem tudja, hogy mekkora
Közpénzen vett hirdetésekben köszöni meg az MR2 Petőfi Rádió, hogy állítólag egyre többen hallgatják. A baj csak az, hogy a közszolgálati rádiók hallgatottságát hónapok óta nem méri senki. Egy független kutatás pedig épp az ellenkezőjéről adott hírt. A kérdésre, hogy mi alapján állítja mégis az ellenkezőjét, válaszul egy olyan adatra hivatkoztak, amelynek aztán megtagadták a kiadását.
(Index)
 
Orbán Ráhel különös kalandjai Bahreinban
Nagyon valószínű, hogy diplomáciai bakik előzték meg Orbán Ráhel tavaly szeptemberi bahreini tárgyalásáról szóló hírek megjelenését. A protokollszakértő szerint nem példa nélküli, hogy a miniszterelnök bármilyen rokonának megjelenése felkorbácsolja a helyi magyar diplomaták kedélyeit, és olykor túlbuzgólkodják a helyzetet. Így adódhatott, hogy egy egyszerű udvariassági vizitből a bahreiniek már mint hivatalos tárgyalásról adtak hírt. 
(Index, Index, 444)
 
Ha van még két perced:
 
A MÁV után a Magyar Közút Zrt.-nek is Mészáros Lőrinc cége szállíthatja a vizet, összesen majdnem 300 millióért. (RTL)
 
Rendőrök szálltak ki Nyíregyházán az Együtt politikusára egy transzparens miatt, ami Orbán Viktor vagyonával foglalkozik. (444)
 
Plusz 16 millió forint megy a Habony-közeli Nézőpont-csoportnak, mivel az MTVA szerint nekik nincsen megfelelő erőforrásuk és szaktudásuk az állami média sajtófigyelésére. (NOL)
 
Nemzeti Tengelysúly-ellenőrző Hálózatot létesít az állam a korábban is bevált i-Cell Zrt. és a Reaszfalt Építőipari Kft. konzorciummal, amelyek majdnem 20 milliárdot nyertek a közbeszerzésen. (Átlátszó)
 
A Terrorelhárítási Központ 29 millió forint plusz áfáért vásárol hegymászófelszerelést. (HVG)
 
A devizahitelesek pert nyertek a Kúria ellen, az intézmény azonban felülvizsgálatot kezdeményezett, így az a helyzet állt elő, hogy a saját kérelméről kell döntenie. (Index)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.